Статті

Англійська мова з нуля: чи можна дорослому досягти швидкого прогресу

Але навіть у другому випадку розпочати вивчення доводиться із самого початку, а це не так легко, як може здатися, на перший погляд. Однак, вивчати англійську з нуля можна, незалежно від віку. Важливо лише правильно скласти план дій.

Вивчення англійської мови з учителем

Дітям, як і дорослим, щодо мови з перших кроків рекомендується визначити наставника і відвідувати приватні чи групові заняття. Тільки вчитель зможе поставити правильну вимову, пояснити ази лексики та граматики.

Сьогодні представлений широкий вибір шкіл, які пропонують вчити англійську мову з нуля. Це може бути не тільки офлайн школа, а й онлайн-заняття. Такий вибір ідеальний для тих, хто з тієї чи іншої причини не здатний займатися навчанням самостійно. Наприклад, бракує мотивації чи дисципліни.

Англійська з нуля самостійно

Найбільш бюджетний на сьогодні варіант вивчення англійської мови з нуля і не тільки – самостійний. Це набагато дешевше, ніж відвідування курсів чи оплата послуг репетитора. Можна придбати самовчителі або користуватися широким вибором безкоштовних ресурсів.

Однак цей варіант навчання має деякі особливості:

  • у деяких моментах буде важко розібратися без людини, яка вже знає мову;
  • якщо погано з самодисципліною, навчити себе до регулярних занять навряд чи вийде;
  • йти цим шляхом поодинці може швидко набриднути, через що інтерес до уроків швидко згасне.

Поради з вивчення англійської для дорослих

Вибравши підходящий для себе спосіб вивчення мови, важливо у будь-якому випадку не забувати про загальні правила, які допоможуть досягти правильного ефекту:

  • Не пропускати заняття. Не страшно, якщо не вийшло позайматися день-другий, проте регулярна перепустка уроків не закінчиться нічим позитивним. Якщо пропустити занадто багато, то важко буде освоювати новий матеріал без повернення до вже пройденого.
  • Робити завдання. Дорослим може здатися, що виконувати домашні та інші завдання немає потреби. Начебто вистачить і теорії. Однак без практики не вдасться досягти бажаного прогресу.
  • Використовувати мову. Як би чітко не вдалося запам’ятати теорію, це знання нічого не варте без практики слів і фраз. Для цього можна звернутися за допомогою до друзів та знайомих, які вже знають мову. Або завести знайомство з іноземцями, які допомагатимуть та направлятимуть.

Необхідність самодисципліни у вивченні англійської

Багато дорослих вважають, що в їхньому віці приступати до освоєння мови вже пізно, адже найкраще ця навичка дається в дитячому та підлітковому періоді. Однак це можливо, навіть якщо майбутньому учневі понад 40 років.

Основа прогресивного навчання – це не обраний репетитор чи правильно підібраний матеріал для навчання, а самодисципліна. Якщо її не буде, ніщо не допоможе вивчити мову.

Мало тільки говорити про те, що хочеться зайнятися навчанням. Набагато правильніше – правда приступити до справи, а також утриматися на цьому шляху. Перше, що потрібно зробити, – це виділити конкретний час і позначити дні, в які відбуватимуться уроки англійської мови. Можливо, доведеться пожертвувати частиною часу, який раніше витрачався на особисте дозвілля. Однак результат безперечно коштує витрачених зусиль.


*на правах реклами

Новое на сайте

  • Статті

Готуємо смачно та економно: фарширований лаваш збереже ваші сили та час і ситно нагодує родину

Лаваш став порятунком для працюючих господарок. Страви з нього готуються швидко, і їх неможливо зіпсувати.

02/07/2024 17:32
  • Статті

Якщо ви отримуєте пенсію на картку, є ризик залишитись без грошей: що треба знати

Якщо ви користуєтеся банківськими послугами, маєте банківські картки для виплат, - усе, що стосується ваших…

02/07/2024 16:53
  • Пільги

Як переселенцю отримати безкоштовне житло

Велика кількість вимушених переселенців, які мають документи ВПО, можуть стати на облік для надання безкоштовного…

02/07/2024 16:14
  • Статті

Перед пенсією з’ясувалося нестачу страхового стажу: що робити, якщо роботодавець не сплачував податок

Ви звільнилися з роботи і дізнались, що за вас не сплатили страхові внески. У такому…

02/07/2024 15:41
  • Дача

Зібрали врожай цибулі та часнику — не дайте ділянці пустувати: засійте її цими культурами

Використовуйте можливості свого городу по-максимуму. Якщо вже встигли зібрати врожай одних культур, настав час висаджувати…

02/07/2024 15:00
  • Домашня енциклопедія

Ніжний та повітряний чорничний кекс: простий, але дуже смачний літній рецепт

Чорничний кекс — ідеальне літнє частування. Ваша родина та гості будуть зачаровані його ніжним смаком.

02/07/2024 14:17