Середа, 26 Червня, 2024
ГоловнаРізнеУкраїнці не дарма люблять сало: чим воно корисне і скільки його можна...

Українці не дарма люблять сало: чим воно корисне і скільки його можна їсти?

Этот материал также доступен на русском языке
Сало на зорі своєї появи в раціоні людини, ще три тисячі років тому, було виключно продуктом військового призначення. Але з того часу багато чого змінилося, і сало набуло всесвітньої слави і любові не тільки у військовому середовищі.

Сало включає в себе цілий комплекс корисних речовин, які зміцнюють імунітет, благотворно впливають на шкіру, судини та роботу мозку. Кислота омега-6, яка міститься в салі, робить шкіру більш гладкою, еластичною та зволоженою, допомагає швидше гоїтися ранкам та прищикам.

Крім того, до складу сала входять жиророзчинні вітаміни A, D і E, які необхідні для нормальної роботи клітин та згортання крові.

Дієтолог Андрій Сахаров рекомендує їсти сало по 30 г щодня, а щоб користь була максимальною, його потрібно включати в ранковий раціон.

За його спостереженнями, люди, які не їдять сало постійно, частіше хворіють на респіраторні захворювання і отримують ускладнення дихальної системи.

Саме жир забезпечує кисневий обмін і відповідає за здатність дихати. Тому, якщо не вживати тваринний жир, це може призвести до проблем з диханням.

Корисне сало і тим, хто займається розумовою працею – речовини, що входять до його складу, допоможуть підвищити інтелектуальну активність.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні