Сало включає в себе цілий комплекс корисних речовин, які зміцнюють імунітет, благотворно впливають на шкіру, судини та роботу мозку. Кислота омега-6, яка міститься в салі, робить шкіру більш гладкою, еластичною та зволоженою, допомагає швидше гоїтися ранкам та прищикам.
Крім того, до складу сала входять жиророзчинні вітаміни A, D і E, які необхідні для нормальної роботи клітин та згортання крові.
Дієтолог Андрій Сахаров рекомендує їсти сало по 30 г щодня, а щоб користь була максимальною, його потрібно включати в ранковий раціон.
За його спостереженнями, люди, які не їдять сало постійно, частіше хворіють на респіраторні захворювання і отримують ускладнення дихальної системи.
Саме жир забезпечує кисневий обмін і відповідає за здатність дихати. Тому, якщо не вживати тваринний жир, це може призвести до проблем з диханням.
Корисне сало і тим, хто займається розумовою працею – речовини, що входять до його складу, допоможуть підвищити інтелектуальну активність.