Вигадали цей салат у Скандинавії ще наприкінці XVII століття. Склад салату кілька разів змінювався, до нього входили яблука, яєчні білки і, звичайно ж, оселедець, такий популярний у Скандинавських країнах. Заправляли його жовтками, сметаною та оцтом і називали шведським.
Існує легенда, що французький кухар, побачивши, як заправляють салат, вигукнув з жахом: «Вінегр?!», що в перекладі означає «оцет». З того часу салат так і почали називати – вінегрет.
Філе солоного оселедця – 1 штука, буряк – 2 штуки, морква – 2-3 штуки, картопля – 4-5 штук, солоні огірки – 4-5 штук, цибуля – 1 штука, олія, сіль, перець.
Урожаю все нема, а дерево росте вже не перший рік? Причин відсутності плодів у сливи…
Не обов’язково бути шеф-кухарем, щоб створити закуску, яка прикрасить будь-який стіл. Замість банальних канапок –…
З початку 2025 року ПУМБ став лідером серед банків в онлайн-кредитуванні малого бізнесу. Така динаміка…
Для клієнтів одного з найпопулярніших банків країни ввели важливі зміни. До коли відтепер можна користуватися…
Пенсіонер Юрій Петренко вважає, що Пенсійний фонд незаконно перерахував його пенсію за двоскладовою формулою. Розбирається…
Відомий благодійний фонд оголосив про видачу грошової допомоги українцям. Хто її може отримати та як…