Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаСпоживачМотоблоки з бензиновими двигунами – економія у всьому, крім якості

Мотоблоки з бензиновими двигунами – економія у всьому, крім якості

Этот материал также доступен на русском языке
Мотоблоки – невелика та маневрена техніка, гарний варіант для невеликих земельних ділянок.

Сільське господарство розвивається тривалий час. Збільшуються площі полів, збільшується врожайність. Раніше інструменти були примітивні, і рухалися вони за допомогою коней і бугаїв. Потім винайшли паровий двигун, який згодом почали встановлювати на трактори. Це були великі агрегати, які мали погану маневреність та невелику швидкість. Але свої завдання вони виконували якісно.

Згодом винайшли двигун внутрішнього згоряння: спочатку бензиновий, потім дизельний. Тоді з’явилися трактори сучасного типу. Але не скрізь є сенс використовувати класичний агрегат. У деяких випадках його маневреність недостатня, а рентабельність під питанням. Тоді добрим варіантом буде купити бензиновий мотоблок. Це техніка маленька та маневрена, гарний варіант для невеликих земельних ділянок.

Спільне мотоблоки з бензиновими двигунами

Агрегати такого типу добре підходять для обробки невеликих земельних угідь. Бензиновий двигун легший за дизельний за масою. Октанове число палива, яке потрібне техніці, – 92 або 95. Машина є трактором на одновісному шасі. Кабіни для оператора немає, натомість – дві ручки з усіма органами управління.

У бензинового двигуна при меншій тязі досягається вищий крутний момент. Оберти високі під час роботи, системи запалення – електронні. Для приготування паливоповітряної суміші використовується карбюратор. Легка маса – це не тільки перевага, але й нестача мотоблока: агрегат не може працювати з важкими ґрунтами. Під час обробки невеликих територій (до одного гектара) добре підійде техніка з повітряним охолодженням. Якщо необхідно обробити землю великих розмірів, то найадекватніший варіант – мотоблок із водяним охолодженням.

Переваги бензинових агрегатів

Мотоблоки з бензиновими моторами мають такі переваги:

  • Шум у техніки не такий сильний, також мотоблоки з бензиновими моторами менше вібрують.
  • У мороз мотор на бензині запускається швидше, ніж дизельний аналог. Тому взимку мотоблок часто застосовується як снігоочисник.
  • Двигун на бензині дешевше обслуговувати, оскільки деталі коштують менше.
  • Приватникам бензиновий агрегат вигідніший, тому що він сам коштує менше.
  • Габарити маленькі. Цей фактор сприяє хорошій маневреності техніки.

Мотоблок на бензині – це добрий агрегат для приватних господарств.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні