Статті

Кому можуть відмовити у субсидії: фатальні покупки можуть залишити сім’ю без держдопомоги

Які покупки і доходи впливають на призначення допомоги

Відповідно до пункту 14 Постанови № 848*, житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства:

  • на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, має у власності транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда і причепа).

Наявність у власності транспортних засобів зазначається у декларації. Тому при поданні декларації на наступний період ви маєте вказати, що у вас є трактор, і перерахувати його технічні характеристики.

Саме за технічним паспортом буде визначено, чи маєте ви право на субсидію. Таким чином, ви можете подати документи на призначення субсидії, а орган, який призначає субсидії, вивчить їх і ухвалить рішення щодо нарахування допомоги.

***

Для інших наших читачів нагадаємо, що є ще декілька випадків, за яких субсидію не призначать, а саме – якщо будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства протягом 12 місяців перед місяцем звернення по призначення житлової субсидії (призначення житлової субсидії без звернення) здійснив:

  • купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), іншого нерухомого майна, транспортного засобу (механізму) на суму, яка на дату проведення операції перевищує 50 тисяч гривень;
  • операції з купівлі безготівкової та (або) готівкової іноземної валюти, а також банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тисяч гривень.

Тож, якщо ви бажаєте отримувати субсидію, але не знаєте, чи буде вам її призначено при купівлі (продажу) майна, з документами, які підтверджують угоди, зверніться по консультацію до Пенсійного фонду.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: житлова субсидія не призначається, якщо будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, має на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тисяч гривень.

Вікторія Гусакова, позаштатний юрист

*Постанова «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» № 848 від 21.10.1995 (редакція від 01.01.2024)

Метки: доходы покупка субсидія субсидия

Новое на сайте

  • Новини

Гороскоп на тиждень з 8 по 14 липня: можна досягти бажаного

Від 11 липня Венера входить на знак Лева майже на місяць – це період, коли…

07/07/2024 19:54
  • Статті

Чи можна їсти яблука до Преображення

Свято Преображення Господнього цього року відзначається 6 та 19 серпня – за двома стилями.

07/07/2024 18:42
  • Статті

Оранжерея на підвіконні: як допомогти рослинам, якщо ваші квіти страждають від спеки

Світло – одна з обов’язкових умов розвитку рослин. Проте влітку кімнатна зелень може дуже страждати…

07/07/2024 17:36
  • Статті

Чи правда, що засмагати шкідливо – що говорять дерматологи

Загар - пігментація шкіри людини під впливом ультрафіолетового опромінення. Загоряючи на сонці, людина зміцнює імунітет,…

07/07/2024 16:31
  • Статті

Вишню на зиму не заморожуватимемо, а сушитимемо: як це правильно зробити

Якщо раніше господині намагалися заморозити більше ягід та фруктів на зиму, то сьогодні, враховуючи постійні…

07/07/2024 15:37
  • Статті

«Живемо надією і вірою» – як подружжя пенсіонерів з Київщині допомагають ЗСУ

Сьогодні пенсіонери не залишаються осторонь допомоги ЗСУ. Яскравий приклад цього - подружжя Володимира і Таскіри…

07/07/2024 14:58