При яких хворобах небажано їсти щавель?
Обережно слід вживати щавель людям при сечокам’яній хворобі. Та й здоровим людям щодня їсти страви зі щавлем небажано – це може спричинити утворення оксалатів у нирках.
«Не любить» щавель і подагра – хвороба суглобів, при якій порушується обмін речовин і солі відкладаються у суглобах.
Цей продукт шкідливий при гастриті з підвищеною кислотністю, виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, оскільки щавлева кислота додатково подразнює слизові оболонки шлунка та кишечника.
ВАЖЛИВО! Щоб пом’якшити вплив щавлевої кислоти, додайте до зеленого борщу сметану. Також не слід використовувати старе листя рослини.
Однак тим, хто не страждає на хвороби, можна урізноманітнити своє меню смачними стравами. Зі щавлем ви можете приготувати також весняну страву: зелений борщ із сиром — свято душі та шлунка.
Поповнити весняне меню з першої зелені можна і щавлем із грибами у вигляді запіканки, яка нагодує всю родину.
Незвичайна начинка ірландського пиріга зі щавлем запам’ятається легкою пікантною кислинкою, яку принесе саме щавель.
Чорний чай може повністю замінити дороге хімічне очищення сковорідки — нагар розчиняється завдяки природним кислотам.
Держава забезпечує низку категорій громадян безкоштовними засобами реабілітації — від протезів і ортезів до крісел-колісних,…
«Зимову підтримку» зарахують у дохід? ПФУ пояснив, як одноразові виплати впливають на можливість отримання житлової…
Пенсійний фонд вдосконалив вебпортал електронних послуг. Одне з останніх оновлень стосується розділу «Мої звернення». Подаємо…
Нас чекає холодна ніч і відносно м’який день. Подробиці прогнозу погоди на середу.
Потужний спалах на Сонці та ймовірність нових бур. Якою буде космічна погода у середу?