При яких хворобах небажано їсти щавель?
Обережно слід вживати щавель людям при сечокам’яній хворобі. Та й здоровим людям щодня їсти страви зі щавлем небажано – це може спричинити утворення оксалатів у нирках.
«Не любить» щавель і подагра – хвороба суглобів, при якій порушується обмін речовин і солі відкладаються у суглобах.
Цей продукт шкідливий при гастриті з підвищеною кислотністю, виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, оскільки щавлева кислота додатково подразнює слизові оболонки шлунка та кишечника.
ВАЖЛИВО! Щоб пом’якшити вплив щавлевої кислоти, додайте до зеленого борщу сметану. Також не слід використовувати старе листя рослини.
Однак тим, хто не страждає на хвороби, можна урізноманітнити своє меню смачними стравами. Зі щавлем ви можете приготувати також весняну страву: зелений борщ із сиром — свято душі та шлунка.
Поповнити весняне меню з першої зелені можна і щавлем із грибами у вигляді запіканки, яка нагодує всю родину.
Незвичайна начинка ірландського пиріга зі щавлем запам’ятається легкою пікантною кислинкою, яку принесе саме щавель.
Маринований кизил - це не тільки оригінальна закуска, але і чудове доповнення до м'ясних страв…
Якщо у вас немає можливості скористатися телефонним зв’язком, то зв'язатися з контакт-центром Пенсійного фону і…
Споживачів попередили про покарання за прилади обліку комунальних послуг. Наразі в Україні відбуваються перевірки –…
Нині у воєнний час ситуація в українській економіці дуже нестабільна. Продукти дорожчають, а деякі стають…
Правила нарахування мінімальної пенсії та доплати за стаж справді змінилися.
Сухі чорнобривці – вкрай потрібна та корисна річ для городників. Розповідаємо, що з ними треба…