Печериці – одні з найпоширеніших і найпопулярніших видів грибів у світі. У грибів унікальний смак, а також можливість універсального застосування у кулінарії. Все це робить їх невід’ємною складовою різноманітних страв.
Печериці також приносять велику користь, є багатими джерелами поживних речовин, що сприяють покращенню здоров’я.
Вважається, що печериці, вирощені промисловим способом, абсолютно нешкідливі і їх можна їсти навіть сирими.
Але треба врахувати, що гриби мають бути з’їдені вчасно, доки вони не встигли зіпсуватися.
Свіжі гриби мають білий або трохи рожевий відтінок, вони є пружними і досить твердими. А слизькі на дотик гриби вказують на гнильні процеси.
Плівка між ніжкою та капелюшком має бути білою та щільною. Якщо плівка пошкоджена, значить, гриб був зрізаний давно.
У молодих і щойно зрізаних печериць капелюшок опуклий, гладкий або трохи з «лускою»;
Гриби з жовтими, коричневими або чорними плямами краще викинути. А якщо капелюшок плоский і великий, то гриби вже «постаріли» і їсти їх небажано.
Темні та пухкі пластини під капелюшком гриба говорять про його зіпсованість.
Якщо зрізи ніжок у грибів темні та сухі, то такі печериці, швидше за все, зіпсовані, про це також свідчить запах вогкості та гнилі.
Частину паперових пенсійних посвідчень можуть визнати недійсними. Хто не зможе скористатися пенсійним та з чим…
Частина українців можуть отримати безкоштовні продуктові набори від міжнародної організації. Як це зробити.
Деякі пенсіонери можуть отримувати. На які доплати до пенсій можна розраховувати та як їх оформити.
22 травня в Україні відзначають Міжнародний день біологічного різноманіття і День Шерлока Холмса . Вшановують…
За понаднормовий стаж українські пенсіонери можуть отримати доплату. Про які суми йдеться, і хто може…
22 травня невеликий дощ очікується у більшості західних областей, на решті територіях країни без опадів.…