Питання читачки:
– Чи потрібно мити куряче м’ясо перед приготуванням? В інтернеті радять його одразу варити або смажити.
Відповідає лікарка-інфекціоніст Алла Голуб:
– Це не правильно. Я не кухар, але вважаю, що м’ясо треба промити, може, навіть потримати 20-30 хвилин у підсоленій воді.
Для обробки м’яса виділіть окрему кухонну дошку. Після використання її потрібно ретельно вимити, протерти оцтом або ошпарити окропом.
Дошку потрібно частіше міняти, адже ніж ушкоджує поверхневий шар, і в подряпинах та зазубринах залишаються мікроби.
- Готувати м’ясо (курятину, свинину) слід при високій температурі.
- Все, що не змогли з’їсти, одразу відправте в холодильник: у спеку вже за кілька годин у їжі розмножуються небезпечні мікроби.
Також у спеку краще відмовитися від суші, страв із мідій.