Тофу почали робити в Китаї із спресованого згущеного соєвого молока. Процес виготовлення тофу нагадує процес виготовлення звичайного сиру. Для затвердіння тофу використовують хлорид магнію, що залишається після видобутку солі з морської води.
Тофу містить білки, амінокислоти, корисні жири, вуглеводи, вітаміни та мінерали. При цьому тофу може погіршити засвоєння кальцію, цинку і заліза, тому харчування має бути повноцінним.
Існують суперечливі дослідження щодо впливу тофу на онкозахворювання. Однак Європейське агентство з безпеки харчових продуктів оприлюднило дані про те, що тофу не впливає на ризик раку молочної залози, щитовидної залози або матки у людей похилого віку. Також це стосується інших видів онкології. Більше того, люди, які регулярно споживають їжу з сої, наприклад, тофу, мають нижчий ризик розвитку раку передміхурової залози.
Крім того, соєві продукти, у тому числі тофу, здатні знижувати рівень «поганого» холестерину. Медичні дослідження показали, що поєднання тофу, клітковини, білка і корисних речовин сої сприяє здоров’ю серця і навіть допомагає знизити тиск.
Також вживання тофу допомагає зміцнити кістки, покращити діяльність мозку, знизити депресивні прояви, втому та порушення сну.
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?
Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.
Бюрократії стало менше. Кабмін оновив систему реєстру ветеранів, розширив коло осіб, які мають право доступу…
Пенсійна арифметика в дії Як зміняться виплати пенсіонерам у жовтні?