Раніше ми розповідали, як спекти швидкий пиріг на кефірі без вимішування тіста.
Цей рецепт є чудовим доказом того, що пісний пиріг – це дуже смачно. Найніжніший яблучний пиріг без яєць, молока та вершкового масла виходить в результаті вдалого поєднання тіста та начинки
Для тіста: борошно – 450-500 г, цукор – 1,5 столової ложки, сіль – 1 чайна ложка, олія – 2 столові ложки, дріжджі сухі швидкодіючі – 7 г, вода тепла – 250 мл.
Для начинки: яблука – 5-6 шт., вода – 4 столові ложки, цукор – за смаком, кориця – за бажанням. Для сиропу: вода – 1/3 склянки (65 мл), цукор – 1 столова ложка.
Поставити опару. У миску всипати дріжджі, цукор, 4 столові ложки борошна і влити теплу воду.
Опару перемішати вінчиком, накрити серветкою і залишити у теплому місці на 20-30 хвилин.
Коли опара покриється бульбашками, додати сіль, олію. Потроху додаючи просіяне борошно, замісити тісто і поставити його в тепле місце для підйому — приблизно на годину.
Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати невеликими шматочками, викласти на сковороду і додати цукор з водою. Тушкувати яблука на невеликому вогні до м’якості, після остудити.
Коли тісто збільшиться вдвічі, обім’яти його і поділити на дві нерівні частини. Більшу частину тіста розкотити в коржик завтовшки 0,5 см з таким розрахунком, щоб розтягнути його і на борти форми – це низ пирога.
Форму для випічки змастити олією, викласти корж, зайве тісто зрізати і зверху викласти остиглу яблучну начинку, посипати корицею (за смаком).
Другу частину тіста розкотити за розміром форми, накрити начинку і защипати краї. У центрі пирога зробити дірочку для виходу пари, накрити серветкою і залишити на 20 хвилин для підйому.
Пиріг змастити цукровим сиропом (у воді розмішати цукор) і випікати в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 30 хвилин до рум’яності. Гарячий пиріг накрити серветкою і дати трохи відпочити.
Затишшя перед бурею. Магнітосфера не заспокоюється — метеозалежним радять берегтися.
Дуже рідко питання: чи готові ви пити воду з-під крана без використання фільтра, можна почути…
Швидко, красиво, смачно. Цей турецький рецепт вже став світовим трендом.
Ці прикраси шкодять дому та здоров'ю. Експерти попередили про небезпеку магнітів.
Прості способи зберегти моркву й буряк свіжими всю зиму. Де овочі почуватимуться найкраще?
Чим відрізняються макарони за 30 і 90 грн? Шукайте відповідь на упаковці.