Статті

Готуємося до Великодня з незвичайною випічкою: великодні кролики приведуть у захват дітлахів

Ми зібрали оригінальні рецепти солодких та солоних пасок, а також незвичайні ідеї великодньої глазурі. Слідкуйте за нашими публікаціями

Пасхальні кролики

Інгредієнти

ДЛЯ ТІСТА: борошно – 100 грамів, розпушувач – 1/2 чайної ложки, яйце – 1 штука, молоко – 60 мілілітрів, родзинки – 30 грамів, курага – 50 грамів, цукати – 40 грамів, масло вершкове – 70 грамів, цукор – 70 грамів, сіль – 1 щіпка, ванілін – за смаком.

ДЛЯ ГЛАЗУРІ: цукор – половина склянки, вода – 2 столові ложки, желатин – 1 чайна ложка; для прикраси: кокосова стружка та маршмелоу (білі та рожеві палички) – за смаком.

Приготування

  • У мисці змішати просіяне борошно, сіль, розпушувач і ванілін. Влити розтоплене вершкове масло і перемішати.
  • Відокремити білок від жовтка. Жовток з’єднати з цукром і розтерти, додати в тісто і замісити до однорідності.
  • Додати в тісто чисті й розпарені родзинки, порізану курагу і перемішати.
  • Влити тепле молоко і перемішати знову до однорідності.
  • Додати цукати.
  • Відкладений білок збити до щільної пишної маси і додати в тісто.
  • Форму для мафінів заповнити тістом на дві третини висоти.
  • Поставити в розігріту духовку і випікати 30-60 хвилин до готовності.

Для декору взяти маршмелоу і розрізати по діагоналі. Це будуть вушка кролика. Їх потрібно по 2 штуки (розрізані) на кожну паску.

  • Для глазурі замочити желатин у воді й дати постояти 20-30 хвилин. У каструлю налити воду і всипати цукор, на середньому вогні довести до кипіння і варити до розчинення цукру.
  • Зняти з вогню, покласти набряклий желатин і перемішати до однорідної маси.
  • Потім збити міксером на високій швидкості до пухкої білої маси. Занурити паску в глазур і відразу в кокосову стружку.
  • Основи вушок також занурити в помадку і прикріпити зверху на паски. Аналогічно зробити кролику очі, носик та хвостик.

Новое на сайте

  • Новини

Соте з баклажанів на зиму: пошкодуєте, якщо мало закатаєте

Для любителів баклажанів - цей рецепт соте справжня знахідка. Соте з баклажанів приготувати дуже просто.…

03/07/2025 18:58
  • Новини

Шахраї атакують: в Україні зростає кількість підробленої валюти

Кількість підроблених доларів та євро в Україні продовжує зростати. Чому це відбувається, як розпізнати фальшивку…

03/07/2025 17:59
  • Новини

Скільки отримують пенсіонери в Україні: мінімальні та максимальні виплати

Підвищення пенсій в Україні цього року відбулося ще у березні, і нових переглядів поки що…

03/07/2025 16:29
  • Новини

Як стимулювати цвітіння овочевих культур: прості та надійні способи від експерта

Хочете, щоб ваші овочі швидше зацвіли? Скористайтесь перевіреними засобами – від настою полину до медового…

03/07/2025 15:34
  • Новини

Домашні цукерки “П’яна вишня”: готуємо улюблені солодощі самостійно

Ніжні, насичені, з легкою алкогольною ноткою – ці цукерки не гірші за магазинні. Обов'язково приготуйте…

03/07/2025 15:06
  • Новини

Оплата комуналки по-новому: українцям зробили важливе попередження

Тепер оплатити газ онлайн стало ще простіше — завдяки новій інтеграції сервісів Ощадбанку та Нафтогазу.…

03/07/2025 14:39