Кунжут містить олії, лецитин, кальцій та залізо, фосфор, калій та магній, вітаміни групи В, токоферол та аскорбінову кислоту, вітаміни А, Е, С, нікотинову кислоту, тіамін. До речі, корисні речовини можуть зберігатися у кунжуті протягом дев’яти років.
Читайте також:
Лігнан, тип клітковини, що міститься в кунжуті, допомагає позбутися запорів, зменшити всмоктування цукру в кишечнику. А сезамін, різновид лігнану, знижує рівень поганого холестерину.
Крім того, кунжут має антиоксидантні та протизапальні властивості, допомагає розслабити кровоносні судини і контролювати тиск. При цьому потрібно пам’ятати, що кунжут може спричинити подразнення кишечника і болі у шлунку.
Лікарі рекомендують вживати до 3 чайних ложок або 1 столову ложку кунжуту на день. Причому цю кількість потрібно розтягнути на три-чотири прийоми їжі. Кунжут можна вживати як у натуральному вигляді, так і додавати до салатів та випічки. Його можна подрібнювати в кавомолці і в такому вигляді потроху додавати до страв.
Чорний кунжут, який зараз дуже популярний, не має жодних суттєвих відмінностей від білого. Хіба що він ароматніший і на смак трохи гірчить. У ньому також більше заліза і менше білка.
Гороскоп на тиждень з 6 по 12 жовтня обіцяє бурю емоцій, глибокі розмови та несподівані…
Біла, жовта або фіолетова цибуля — яка з них корисніша? Дієтологи пояснюють, як правильно використовувати…
Що таке сновидіння? Священик відповідає на складне питання про духовну природу снів.
Що робити зі старим самоваром, підсклянником із богатирями чи бабусиним буфетом? Ми відповідаємо на запитання…
Ви помічаєте, що знову хочеться їсти, хоча ситно пообідали лише півгодини тому? Надмірно підвищений апетит…
В Україні пенсіонери, що працюють, — звичайне явище. Але чи можна одночасно отримувати пенсію та…