Кунжут містить олії, лецитин, кальцій та залізо, фосфор, калій та магній, вітаміни групи В, токоферол та аскорбінову кислоту, вітаміни А, Е, С, нікотинову кислоту, тіамін. До речі, корисні речовини можуть зберігатися у кунжуті протягом дев’яти років.
Читайте також:
Лігнан, тип клітковини, що міститься в кунжуті, допомагає позбутися запорів, зменшити всмоктування цукру в кишечнику. А сезамін, різновид лігнану, знижує рівень поганого холестерину.
Крім того, кунжут має антиоксидантні та протизапальні властивості, допомагає розслабити кровоносні судини і контролювати тиск. При цьому потрібно пам’ятати, що кунжут може спричинити подразнення кишечника і болі у шлунку.
Лікарі рекомендують вживати до 3 чайних ложок або 1 столову ложку кунжуту на день. Причому цю кількість потрібно розтягнути на три-чотири прийоми їжі. Кунжут можна вживати як у натуральному вигляді, так і додавати до салатів та випічки. Його можна подрібнювати в кавомолці і в такому вигляді потроху додавати до страв.
Чорний кунжут, який зараз дуже популярний, не має жодних суттєвих відмінностей від білого. Хіба що він ароматніший і на смак трохи гірчить. У ньому також більше заліза і менше білка.
19 травня очікуються невеликі дощі у більшості областей України. Ще буде свіжо, але холодні дні…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Цей тиждень — як брама, що веде до нового життя, де чекають нові сенси. У…
Коли на прилавках та столах з'являються редиска, спаржа, різна зелень, залишається тільки вибрати, що до…
Нещодавно уряд встановив розмір разової грошової допомоги, яку сплачують ветеранам та їхнім близьким до Дня…
Подорожчання ліків призвело до нового підйому зацікавленості до біологічно активних добавок (БАДів). Супроводжувальна інформація гарантує…