Кунжут містить олії, лецитин, кальцій та залізо, фосфор, калій та магній, вітаміни групи В, токоферол та аскорбінову кислоту, вітаміни А, Е, С, нікотинову кислоту, тіамін. До речі, корисні речовини можуть зберігатися у кунжуті протягом дев’яти років.
Читайте також:
Лігнан, тип клітковини, що міститься в кунжуті, допомагає позбутися запорів, зменшити всмоктування цукру в кишечнику. А сезамін, різновид лігнану, знижує рівень поганого холестерину.
Крім того, кунжут має антиоксидантні та протизапальні властивості, допомагає розслабити кровоносні судини і контролювати тиск. При цьому потрібно пам’ятати, що кунжут може спричинити подразнення кишечника і болі у шлунку.
Лікарі рекомендують вживати до 3 чайних ложок або 1 столову ложку кунжуту на день. Причому цю кількість потрібно розтягнути на три-чотири прийоми їжі. Кунжут можна вживати як у натуральному вигляді, так і додавати до салатів та випічки. Його можна подрібнювати в кавомолці і в такому вигляді потроху додавати до страв.
Чорний кунжут, який зараз дуже популярний, не має жодних суттєвих відмінностей від білого. Хіба що він ароматніший і на смак трохи гірчить. У ньому також більше заліза і менше білка.
Жителі багатоквартирних будинків у різних областях України почали отримувати додаткові рахунки за газ. Третій рахунок…
Благодійний фонд Acted продовжує підтримувати українців, котрі опинилися у складних життєвих обставинах. Наразі допомога надається…
В Україні середній розмір пенсійних виплат збільшився на понад 466 гривень, тепер середня пенсія складає…
Через повномасштабну війну в Україні погіршились економічні умови. Тому багато людей старшого віку йдуть працювати,…
Громадянам не потрібно спеціально обмінювати старі банкноти, оскільки вони залишатимуться дійсним платіжним засобом і можуть…
Українці, які не встигли перейти на пільговий тариф на світло до 1 жовтня, можуть це…