Головна святкова страва на великодньому столі – це випічка. Ми зібрали оригінальні рецепти солодких і солоних пасок, а також незвичайні ідеї великодньої глазурі. Слідкуйте за нашими публікаціями.
- Готуємося до Великодня з незвичайною випічкою: паска з в’яленою вишнею.
Сирна паска «Снікерс»
Інгредієнти
Жирний сир – 500 грамів, цукор або цукрова пудра – 80-90 грамів, вершкове масло – 90 грамів, жирні вершки (з жирністю не менше 30%) – 80 грамів, темний шоколад – 60 грамів, арахіс – 70-80 грамів, карамель або варене згущене молоко – 80 грамів.
Приготування
- Занурювальним блендером збити сир із цукром або пудрою. Має вийти однорідна маса.
- Розм’якшене масло збити міксером до пишності. Додати до сиру і перемішати міксером.
- Влити холодні вершки і знову збити.
- Шоколад розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Можна додати трохи вершків, щоб маса вийшла ніжнішою. Потім трохи остудити.
- Додати арахіс і шоколад у сирну масу і перемішати. Горіх можна порубати або залишити цілими половинками. Якщо перемішувати не дуже ретельно, вийдуть гарні розводи.
Форму для паски застелити марлею і поставити у глибоку миску.
- Викласти у форму сирну масу і накрити кінцями марлі, що звисають.
- Зверху поставити плоску тарілку і встановити вантаж, наприклад, банку з водою.
- Прибрати у холодильник на 8-10 годин. Періодично зливати сироватку, яка стікає у миску.
Арахіс змішати з карамеллю або згущеним молоком.
Акуратно вийняти паску з форми і марлі, перевернути десерт на блюдо і прикрасити арахісовою глазур’ю.