Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеЗНО або мультипредметний тест у 2024 році

ЗНО або мультипредметний тест у 2024 році

Этот материал также доступен на русском языке
Щороку тисячі українських учнів та учениць здобувають середню освіту. На черзі – нові прагнення та звершення. І один із викликів, який чекає майбутніх випускників дуже скоро, це вступні іспити.

Для тих, хто вирішив вступати до українського вишу (а таких буде більшість), надзвичайно актуальним буде формат іспитів цього року. У цій статті розповімо, що чекає на дітей (ЗНО або мультипредметний тест) і як найкраще підготуватися до тестів.

Як проходитиме іспит для вступу до українського університету у 2024 році?

«Підготовка до ЗНО» – один із найпоширеніших запитів, які школярі та їхні батьки набирають у пошуковій системі. Однак успішна підготовка починається не з пошуку курсів (про це ми поговоримо трохи пізніше), а з ретельного ознайомлення з тим, що чекає на майбутніх випускників.

Звичне для всіх ЗНО за останні роки зазнало відчутних змін. У 2022 та 2023 роках воно проводилося у форматі НМТ – національного мультипредметного тесту. І вже ухвалено рішення, що вступні іспити 2024 року для випускників не стануть винятком і відбуватимуться у модернізованому форматі.

Що нам на цей момент відомо про НМТ 2024:

  • Як і в попередні два роки, іспит сдається шляхом комп’ютерного тестування. Воно проходить у спеціально обладнаних кабінетах, також мають бути враховані усі сучасні норми безпеки.
  • Сесія НМТ цього року пройде з 14 травня до 19 липня.
  • Іспит для абітурієнтів проводиться в один день і складається з тестів з чотирьох предметів: 3 обов’язкових (українська мова, математика, історія України) та предмета на вибір. Тест розділений на два блоки по 120 хвилин із 20-хвилинною перервою.
  • Тестування не містить розгорнутих завдань відкритої форми. Також варто зазначити, що українську літературу виділено окремим предметом, який абітурієнти можуть обрати. Вона не входить до обов’язкової частини НМТ.

Невідомо, чи повернеться в майбутньому звичне для всіх ЗНО, але практика проведення мультипредметного тесту показує, що він є більш зручною та безпечною альтернативою і, ймовірно, буде закріплений як новий стандарт вступних іспитів.

Як підібрати відповідні курси?

Більшість дітей, навіть якщо рівень їхньої школи досить високий, воліють готуватися до ЗНО/НМТ на курсах. Але їх так багато, що можна запросто помилитися з вибором та зіпсувати свій результат.

На що варто звертати увагу при виборі курсів підготовки:

  • рівень викладачів, досвід підготовки до ЗНО/НМТ, результати учнів;
  • якість навчальних матеріалів, їх актуальність;
  • формат навчання;
  • програма підготовки;
  • наявність необхідних предметів;
  • обговорення учнів та їхніх батьків.

Зовсім не потрібно соромитися ставити запитання і дізнаватися більше про цікаві для вас курси. Пам’ятайте, що на кону стоїть результат та майбутнє вашої дитини!

Чи існують ідеальні курси підготовки?

Звичайно, ні. Хоча б тому, що у всіх різне уявлення про ідеальне. Проте варто зазначити, що останнім часом безліч позитивних відгуків з’являється про курси підготовки до ЗНО/НМТ, організовані найбільшою в Україні дистанційною школою Optima. Серед переваг, які найчастіше наголошуються, можемо відзначити:

  • ретельний вибір викладачів;
  • використання сучасних методик дистанційної підготовки, їх постійне вдосконалення;
  • можливість вибору формату навчання: онлайн або офлайн;
  • наявність курсів з усіх необхідних предметів НМТ;
  • величезний фокус на індивідуальному поході та мотивації учнів.

Зрозуміло, ви можете обирати тільки те, що найбільше відгукнеться вам і вашій дитині, але сподіваємося, що вся ця інформація може стати непоганим орієнтиром при виборі курсів та підготовці до НМТ 2024. Бажаємо, щоб ця вступна сесія виправдала всі ваші очікування!


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні