П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаСтаттіЯк дізнатися в інтернеті, чи входять ваші ліки до «Нацпереліку» і скільки...

Як дізнатися в інтернеті, чи входять ваші ліки до «Нацпереліку» і скільки коштують

Этот материал также доступен на русском языке
Дізнатися усі подробиці про потрібні ліки, перевірити, чи входять препарати до «Нацпереліку», а також знайти дешевші, проте ефективні аналоги, допоможе мобільний застосунок «Ліки Контроль».ят

Завантажте застосунок «Ліки Контроль» на свій смартфон в «Google Play» або «Apple Store». Відкрийте застосунок і прийміть умови користування.

У головному меню ви побачите п’ять розділив.

  • «Навчіться перевіряти ліки» — детальна інструкція, яка допоможе виявити підроблені ліки і надасть пояснення, що робити при їх виявленні.

  • «Контроль підробок» — тут можна перевірити на придатність ваші медикаменти вдома (спочатку в спеціальному рядку вкажіть реєстраційний номер з упакування ліків і далі дійте за інструкцією).

  • «Пошук аналогів» — цей розділ допоможе знайти аналог потрібного препарату за діючими речовинами або міжнародною непатентованою назвою (МНН), рекомендований ВОЗ (для пошуку вкажіть назву препарату, наприклад, «Панкреатин», і ви побачите перелік аналогів).

  • «Перегляд інструкції» — можна знайти коротку інформацію про склад препарату, виробника, дату державної реєстрації та умови зберігання (у пошуку введіть назву і оберіть препарат зі списку або натисніть лупу для подальшого пошуку).

  • «Домашня аптечка» — цей розділ допоможе слідкувати, коли закінчується реєстрація ваших препаратів, термін їхньої придатності. Щоб додати препарат в домашню аптечку, натисніть на «+» і вкажіть термін придатності (місяць і рік).

Допоможе цей додаток і тим, хто перебуває в лікарні (в стаціонарі): якщо вам зробили призначення, не поспішайте в аптеку.

  • Спочатку перевірте, які з препаратів, вказаних у списку, є в «Нацпереліку».
  • Зайдіть в розділ «Перегляд інструкцій»,
  • знайдіть призначений препарат,
  • якщо він містить позначку «Нацперелік», лікарня має надати вам ці ліки безоплатно.

Зверніть увагу: пошук препаратів здійснюється українською мовою за торговельною назвою або назвою діючої речовини. Знайти препарати за МНН – латинською мовою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні