Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаДачаЯк вибрати дренажний насос?

Як вибрати дренажний насос?

Этот материал также доступен на русском языке
Для відкачування води або інших рідин використовується спеціальний пристрій - дренажний насос.

Він є незамінним помічником у період активного танення снігу або дощів, особливо в тих випадках, коли вода затоплює підвали або підмиває фундамент. Зазвичай у таких ситуаціях необхідно відкачати не просто воду, а й домішка піску та іншого сміття. Тому на допомогу може прийти, наприклад, дренажний насос для брудної води (Сітко) AL-FA ALWQD25. Таке обладнання працює за гідравлічним принципом, що дозволяє йому ефективно впоратися з відкачуванням різних рідин.

Основні методи використання дренажних насосів

Дренажні насоси застосовують для підвалів та підземних приміщень. Саме на таких локаціях найчастіше виникає проблема високої вологості, а в деяких особливо складних ситуаціях навіть затоплення. За допомогою дренажного насоса можна уникнути накопичення води, відкачуючи зайву рідину.

Незамінними помічниками такі насоси є і для сільського господарства. З їхньою допомогою можна відкачувати надмірну вологу, а також організовувати систему зрошення за рахунок створення оптимального рівня вологості ґрунту. Це необхідно насамперед для забезпечення здорового росту рослин.

Ці пристрої потрібні і для боротьби з повенями. Їх можна використовувати для швидкого видалення води із затоплених зон, у тому числі допомагаючи мінімізувати збитки від повені.

Дренажні насоси незамінні у будівництві: особливо на будмайданчиках, де виникає необхідність відкачувати воду з ям, підвалів та траншей. Також обладнання необхідне обслуговування будівель: відведення води з підземних парковок, колекторів каналізації тощо. Часто дренажні насоси є складовим елементом системи зрошення, що передбачає керування рівнем води у фонтанах, ставках, озерах.

Як працює дренажний насос?

Дренажний насос в першу чергу всмоктує рідину з джерела накопичення (наприклад, ями або підвалу). Для цієї дії насос має спеціальний шланг чи трубу. Всмоктуючий елемент знаходиться безпосередньо в рідині, при цьому починає формувати розрядження всередині інструменту внаслідок використання внутрішнього поршня. Після цього рідина переміщається з джерела до спеціального зливу. Подібна дія забезпечується внаслідок стиснення або обертання поршнів, лопат або роторів. Потім відкачана рідина зливається за допомогою вихідного шланга чи труби. В цілому, такий цикл може повторюватися до нескінченності, поки ви не досягнете поставленої мети.

Критерії вибору дренажного насоса

Щоб вибрати справді якісний і відповідний інструмент, дуже важливо заздалегідь визначитися з актуальними критеріями. Насамперед варто звернути увагу на продуктивність – така характеристика означає кількість води, яку насос перекачує за одиницю часу. Зазвичай показник вимірюється в літрах за хвилину або літрах за годину.

Також потрібно враховувати на глибину підйому – висоту, на яку пристрій здатний піднімати воду. Перед покупкою обов’язково ретельно проаналізуйте можливе застосування насоса. Якщо ви плануєте відкачувати воду з окремими частинками, обов’язково вибирайте обладнання, яке має отвір із відповідним розміром. Такий підхід дозволить уникнути забруднення.

Обов’язково варто враховувати тип живлення пристрою. Насоси можуть працювати як від електрики, так і бензину. Ретельно проаналізуйте умови можливої експлуатації і на основі їх вибирайте відповідний варіант.

Звичайно, обов’язково враховуйте бренд виробника. Довіряйте відомим підприємствам. Не забувайте, що надійність та довговічність є важливими складовими репутації компанії. Якщо ви плануєте використовувати пристрій в умовах інтенсивної експлуатації, зверніть увагу на розмір та вагу насоса. Особливо важливими є такі характеристики, якщо вам необхідно буде переносити пристрій або встановлювати його в обмеженому просторі.

Якісні дренажні насоси часто додатково оснащені системою захисту від перевантажень. Завдяки їй пристрій захищений від пошкоджень під час інтенсивної експлуатації. Однак варто враховувати, що подібні насоси є дорожчими в порівнянні зі стандартними. Не забувайте дотримуватись балансу у співвідношенні «ціна-якість», звертаючи увагу на дійсно надійні та зносостійкі моделі обладнання.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні