П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНавіщо просіювати борошно та інші сипучі продукти - секрет пишної та ніжної...

Навіщо просіювати борошно та інші сипучі продукти – секрет пишної та ніжної випічки криється у ситі

Этот материал также доступен на русском языке
Ті, хто займаються випічкою, напевно звернули увагу, що в більшості рецептів потрібно просіяти борошно. І це невипадково. Фахівці роз'яснили, у чому важливість цієї простої операції та чому не варто нехтувати.

Що дає просіювання борошна

1. Борошно навіть у заводській упаковці може містити дрібні частинки зерен або інші домішки, а просіювання допомагає його очистити.

2. У процесі просіювання борошно стає більш пухким і насичується киснем. Багато хто називає завданням просіювання – дати «надихатися» борошні.

Тісто з просіяного борошна краще піднімається, а вироби вийдуть пишними і ніжними.

3. Якщо у складі тіста є розпушувач, сода або какао, то обов’язково треба просіяти їх разом із борошном кілька разів.

Це дозволить їм рівномірно розподілитися у тісті без посиленого перемішування.

Це особливо важливо при приготуванні бісквітів.

***

Майте на увазі, тісто швидше підійде, якщо в нього встромити кілька паличок трубчастих макаронів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні