Хлібні кошики
Творіння національної кухні Франції – тарталетки. Це невеликі кошики із прісного або пісочного тіста, які можна заповнити практично будь-якою начинкою: солодкою, гострою, грибними та сирними пастами, рибою, м’ясним паштетом. Ми ж пропонуємо не морочитися випічкою спеціальних кошиків, а зробити їх на швидку руку з хліба.
Інгредієнти
Хліб – 2 скибочки середньої товщини, начинка, майонез або соус – за смаком.
Приготування
- З обох скибочок хліба формочкою або склянкою вирізати два однакові за величиною кружечки.
- У одного кружечка меншою формочкою вирізати середину, щоб вийшло кільце.
- Щільний кружечок намазати майонезом і на нього покласти вирізане кільце.
- Підготовлений кошик наповнити обраною начинкою, покласти на деко і залити розведеним майонезом або соусом залежно від начинки:
рибу – розведеним рибним майонезом;
яєчню з грибами – томатним соусом або соком смаженого м’яса;
відварене, смажене, запечене м’ясо – соком смаженого м’яса та гірчицею;
варені мізки – майонезом.
Запекти хлібні формочки з начинкою 5-10 хвилин в розігрітій духовці.