П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОригінальні рецепти пісних страв: хек, запечений на кускусі, ідеально підійде на суботу...

Оригінальні рецепти пісних страв: хек, запечений на кускусі, ідеально підійде на суботу та неділю

Этот материал также доступен на русском языке
Навіть у Великий піст у певні дні (суботу та неділю) дозволяється вживати рибу.

Для православних християн та греко-католиків 18 березня розпочинається Великий піст. Протягом семи тижнів – до 4 травня – рекомендується утриматися від м’ясної та молочної їжі, приділяючи більше часу молитві, сповідям та причастю. І лише у певні дні (суботу і неділю) дозволяється вживати рибу. Щоб ваше меню не було одноманітним, пропонуємо спробувати приготувати такі пісні страви.

Хек, запечений на кускусі

Інгредієнти

Філе хеку – 2 штуки, кускус – 100 грамів, помідори – 1-2 штуки, цибуля – 1 штука, олія – 1-2 столові ложки, половина лимона, сіль і перець – за смаком.

Приготування

  • Запарити кускус окропом у невеликій мисці і дати йому настоятися 5 хвилин під кришкою.
  • У цей час на сковороді обсмажити на олії тонко нашатковану цибулю і нарізані великими шматками помідори. Додати сіль та перець, сік чверті лимона.
  • Потім викласти на сковороду кускус, добре перемішати і зняти з вогню.
  • Філе хека трохи підсолити.
  • На пергамент висипати кускус з овочами, зверху викласти рибу, загорнути у конверт і перев’язати з обох боків кулінарною ниткою.
  • Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на десять хвилин.

Обережно розкрити конверт і подавати на тарілці, поливши рибу соком лимона.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні