Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачПорівнюємо iPhone останнього покоління: 15 Plus проти 15 Pro

Порівнюємо iPhone останнього покоління: 15 Plus проти 15 Pro

Этот материал также доступен на русском языке
Тим, хто з нетерпінням чекав на вихід чергового покоління яблучних смартфонів, з моменту їх появи у продажу доводиться робити непростий вибір. У статті наводимо порівняльну характеристику версій Plus та Pro.

Тут є достатньо нюансів, які доведеться враховувати. Почнемо із вартості.

Ціна

Модель з префіксом «Плюс» помітно доступніша: базова конфігурація з 6/128 ГБ пам’яті коштує 42 тис. грн, версія з подвоєним обсягом внутрішньої пам’яті дорожчою на 5000 грн, а варіант 6-512 ГБ коштує 57 тис. грн. 49000 грн потрібно заплатити, якщо ви захочете купити Айфон 15 Про у мінімальній конфігурації з 8/128 ГБ пам’яті.

Або 55000 грн за варіант із 256 ГБ пам’яті. Версія з 512 ГБ коштує 65 тис. грн., а з гігабайтом – 75 тисяч грн. Вартість старшої версії з аналогічним обсягом пам’яті виходить дорожчою на 7-8 тисяч грн.

Дизайн та дисплей

Dynamic Island вперше з’явився у варіанті iPhone 15 Plus, у професійному він був присутній ще в попередній генерації. Обидві моделі оснащені портом USB-C, який замінив фірмовому Lightning.

Що стосується відмінностей, то версія Про помітно менша: 146.6 х 70.6 мм проти 160.9 х 77.8 мм у опонента. При цьому вона ще й трохи товща (8.3 мм, у той час як у 15 Plus 7.8 мм). Зрозуміло, що збільшення розміру не для всіх благо, хоча 6.7-дюймовий дисплей однозначно краще за 6.1-дюймовий.

Друга важлива відмінність полягає в матеріалі виготовлення корпусу: у моделі Айфон 15 Плюс він алюмінієвий, а Про – з титанового сплаву, легшого і міцнішого.

Щільність пікселів у обох моделей приблизно однакова, а ось частота оновлення у 15 Про вдвічі більша, 120 Гц, що робить його більш чуйним.

Камери

Основна камера обох моделей має сенсор на 48 МП, але у Про він явно якісніший. Крім того, у професійного Айфона з’явилася 12-мегапіксельна телефотокамера, що забезпечує 3-кратний оптичний зум, тобто тут перевага старшої моделі досить помітна.

Продуктивність

Обидва варіанти отримали потужніші процесори, ніж у попередників. Тим не менш, у Plus це A16 Bionic, а у Pro – новий чіпсет A17. Є різниця і обсяг оперативної пам’яті. Але наскільки 8 ГБ краще ніж 6 ГБ помітити зможуть не всі.

Айфон 15 Про набагато потужніше, що видно в більшості тестів.

Автономність

А ось за цією характеристикою модель із приставкою Плюс виграє. Завдяки великим габаритам тут помістилася батарея ємністю 4380 мА год проти 3270 мч в опонента.

Час автономної роботи приблизно відповідає зазначеній пропорції, тобто у iPhone 15 Plus він десь на третину вищий, незалежно від режиму використання смартфона.

Резюме

Якщо вам потрібен великий екран і тривалий час роботи без заряджання, то, безумовно, ваш вибір – Айфон 15 Плюс.

Варіант Про більш просунутий: він потужніший, має найкращий набір камер, титанову рамку, високу частоту оновлення та кнопку Action. Чи готові ви заплатити за це на 8000 грн. більше — вирішувати вам.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні