Статті

Як вибрати ідеальну сковороду?

Який тип сковороди вибрати?

Сьогодні вибір сковорід настільки великий, що можна заплутатися в тому, яка і для чого потрібна, і що краще придбати. Тому перед тим, як вирушати за покупкою нової сковороди, слід розібратися в їх різновидах.

  1. Найпоширеніший варіант — класична сковорідка або, як її ще називають – універсальна. У такому посуді можна смажити та гасити овочі та рибу. Така сковорода має плоске дно та боковини, висотою 3-4 см. Може бути виготовлена з чавуну або нержавіючої сталі.
  2. Сковорода-гриль має ребристе дно. Така особливість дозволяє обсмажити м’ясо як на грилі. Завдяки ребристому дну м’ясо мінімально стосується дна сковороди, тому ніколи не пригорає.
  3. Спеціальна сковорода для смаження млинців. Дуже низькі боковини дозволяють легко перевернути млинець на інший бік, а тонке дно швидше передає тепло до тесту, в результаті млинці смажать швидше і ніколи не рвуться. Якщо ви вирішите на такій швидкій згасити овочі або підсмажити м’ясо – у вас нічого не вийде. З таким тонким дном продукти прилипатимуть до поверхні та підгорятимуть.
  4. Сковорода WOK має невелике плоске в діаметрі дно. До верху стінки сковороди розширюються і загалом своєю формою вона нагадує миску. Такий посуд ідеально підходить для приготування овочів, рису, риби та навіть локшини.
  5. Порційна сковорода відрізняється невеликим розміром. Найчастіше її діаметр не перевищує 13 см. У ній зручно готувати одну людину.

Різновиди антипригарного покриття

Сковороди відрізняються не тільки формою, висотою бортів та типом матеріалу, з якого виготовлені. Вони також мають різне антипригарне покриття. Цей аспект необхідно враховувати при виборі нової сковороди.

Особливу популярність мають кілька видів антипригарного покриття:

  • Тефлонове антипригарне покриття дозволяє готувати без використання олії. Але матеріал легко пошкодити, наприклад металевими приладами. Тому для приготування їжі слід використовувати спеціальні лопатки із силіконовим наконечником.
  • Керамічне антипригарне покриття захищає продукти від пригоряння, а дно сковороди — від подряпин. Готувати в такому посуді можна без додавання олії. Це покриття не любить різких перепадів температури, тому не варто в розігріту сковороду вливати, наприклад, холодну воду. Єдиний недолік — крихкість матеріалу. Тому працюючи з такою сковородою потрібно звести до мінімуму удари та падіння, оскільки дуже швидко з’являються сколи та тріщини.
  • Титанове антипригарне покриття – матеріал найбільш стійкий до сколів та подряпин. Така сковорода прослужить не один десяток років.

Навіщо потрібний індикатор нагрівання?

У деяких сковородах є індикатор нагріву – невелике коло, яке розташоване на дні у центрі кола. Після нагрівання індикатор стає червоним. Це свідчить, що дно сковороди повністю прогрілося і можна починати готувати.


*на правах реклами

Новое на сайте

  • Статті

Чи зарахують для пенсії стаж, набутий за кордоном?

На сьогоднішній день люди, які працювали в інших державах, зокрема в Росії, не можуть підтвердити…

09/05/2024 15:59
  • Новини

Виростіть великі та солодкі дині: потрібно пам’ятати про 6 простих правил

Хочете отримати великий урожай смачної та соковитої дині? Не нехтуйте кількома простими правилами - і…

09/05/2024 15:12
  • Новини

Дивовижно смачний шоколадний кекс: приготуйте його за 5 хвилин

Як приготувати смачний кекс легко і швидко? Потрібні кілька інгредієнтів та чашка. Розповідаємо простий рецепт.

09/05/2024 14:46
  • Новини

Українським пенсіонерам дадуть тимчасову допомогу — хто може розраховувати на грошові виплати

Хто може отримати тимчасові виплати від держави, в якому розмірі та куди потрібно звернутися для…

09/05/2024 14:06
  • Новини

Українські біженці масово виїжджають із п’яти країн Євросоюзу

Які країни ЄС стали непривабливими для українців та скільки біженців їх залишили за місяць. Євростат…

09/05/2024 13:36
  • Новини

Почалася видача безкоштовних продуктових наборів: де отримати

Хто може претендувати на гуманітарну допомогу та куди звертатися для її отримання, – розповіли у…

09/05/2024 12:41