Статті

Чи можна замісити тісто на майонезі і що для цього потрібно

Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальне тісто для піци – швидко і без особливих зусиль: готуватимете тільки так.

Для випікання смачних пирогів і пишних булочок необхідно замісити вдале дріжджове тісто, а допоможе в цьому майонез.

Інгредієнти

  • Борошно – 500 г,
  • майонез – 150 г,
  • цукор – 1 столова ложка,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • сухі дріжджі – 11 г,
  • вода – 300 мл.

Як готувати

  • У невелику посудину всипати дріжджі й влити теплу воду, додати сіль та цукор, добре перемішати і залишити на 10 хвилин при кімнатній температурі.

  • До дріжджової суміші додати майонез, знову перемішати і поступово всипати двічі просіяне борошно.

  • Замісити однорідне тісто, яке не липне до рук, накрити його харчовою плівкою і прибрати в тепле місце на годину-півтори.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на четвер, 21 серпня

21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.

20/08/2025 23:14
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 21 серпня 2025 року: хвилюватись або відпочивати

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Дуже важливо у дні з магнітними бурями та напередодні…

20/08/2025 22:46
  • Новини

Забудьте про магазин: 2 рецепти натуральних домашніх соусів з яскравим смаком

Навіщо купувати соус, якщо можна приготувати його самому натуральний, ароматний і без консервантів? Ми ділимося…

20/08/2025 22:13
  • Новини

Пенсії з вересня 2025 року: хто отримає доплати і що важливо знати

Вже з вересня українські пенсіонери можуть зіткнутися із важливими змінами. Розповідаємо, кого торкнуться нововведення.

20/08/2025 21:36
  • Новини

Українці зможуть отримати безкоштовні ліки та медвироби – Кабмін оновив список

З липня 2025 року всі аптеки, що беруть участь у програмі, зобов'язані укласти договір із…

20/08/2025 20:52
  • Новини

Ідеальні котлети: секрети, які знають не всі господині

Навіть досвідчені господині припускаються помилок, через які котлети стають гумовими або розвалюються. Розбираємо головні кулінарні…

20/08/2025 19:49