Статті

Чи можна замісити тісто на майонезі і що для цього потрібно

Раніше ми розповідали, як приготувати ідеальне тісто для піци – швидко і без особливих зусиль: готуватимете тільки так.

Для випікання смачних пирогів і пишних булочок необхідно замісити вдале дріжджове тісто, а допоможе в цьому майонез.

Інгредієнти

  • Борошно – 500 г,
  • майонез – 150 г,
  • цукор – 1 столова ложка,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • сухі дріжджі – 11 г,
  • вода – 300 мл.

Як готувати

  • У невелику посудину всипати дріжджі й влити теплу воду, додати сіль та цукор, добре перемішати і залишити на 10 хвилин при кімнатній температурі.

  • До дріжджової суміші додати майонез, знову перемішати і поступово всипати двічі просіяне борошно.

  • Замісити однорідне тісто, яке не липне до рук, накрити його харчовою плівкою і прибрати в тепле місце на годину-півтори.

Новое на сайте

  • Новини

На Україну на вихідних насувається потужний циклон: в яких областях чекати снігу

Цими вихідними низка регіонів України опиниться під впливом циклону та атмосферних фронтів: очікується мокрий сніг…

21/11/2025 23:40
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 22 листопада

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

21/11/2025 23:10
  • Новини

Як оживити виснажену після картоплі грядку: прості й ефективні методи

Досвідчені городники відкрили осінню “секретну зброю” для родючої грядки після картоплі. Обо'язково зробіть це —…

21/11/2025 22:41
  • Новини

Пиріг «Святковий» із сухофруктами: неймовірно смачний рецепт

Цей святковий сирник — ідеальне поєднання повітряної сирної маси, ніжного тіста та ароматних сухофруктів. Обов'язковий…

21/11/2025 21:30
  • Статті

Як доглядати за теплицею з полікарбонату взимку?

Полікарбонат — міцний матеріал, але навіть він потребує захисту від снігових навантажень, перепадів температур та…

21/11/2025 21:18
  • Новини

Нові правила отримання посвідчення УБД: що змінилося й для кого

В Україні змінили правила відновлення посвідчення УБД. Що потрібно знати?

21/11/2025 20:31