Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачУнікальне фантазійне плетіння ланцюжків

Унікальне фантазійне плетіння ланцюжків

Этот материал также доступен на русском языке
Ювелірний гардероб для всіх унікальний та відповідає персональним уподобанням. Але є базові прикраси, які обов'язково присутні у колекції кожного, причому як чоловіки, так і жінки.

Серед них — ланцюжки. Вони відмінно адаптуються під будь-який стиль, а за допомогою одного лише кулона можна легко створити унікальну прикрасу. Якірні, панцирні та інші класичні плетіння знайомі практично всім. Але це далеко не весь спектр, адже є безліч фантазійного плетіння ланцюжків, доступних на сайті: https://stolychnashop.com.ua/yuvelirnye-ukrasheniya/tsepi/tip_pleteniya- is-fantaziynoe/. А щоб підібрати ідеальний варіант, варто дізнатися про них більше.

Мистецтво фантазійного плетіння

Ювелірну в’язку інакше як мистецтвом не назвеш. Майстер бере за основу базові техніки та створює неповторні орнаменти. У кожному плетінні закладено унікальний почерк автора. Навіть попри технологічний прогрес у цій сфері, багато нюансів опрацьовуються ювеліром вручну. Фантазійні ланцюжки не просто доповнюють образ – вони стають одним із головних його акцентів, якщо не основною деталлю. У кожній ланці відображається майстерність ювеліра, його почуття прекрасного і прагнення гармонії, здатність бачити красу в простих нитках і створювати з них щось дивовижне.

Основні види фантазійного плетіння

Фантазійні плетіння є широкий спектр технік, кожна з яких надає прикрасі свій особливий стиль і характер. Але деякі з візерунків так сподобалися шанувальникам ювелірної краси, що обзавелися власною назвою і стали дуже популярними, зокрема:

  1. Картьє. Воно ж “Фігаро”. Круглі та витягнуті ланки чергуються у певній послідовності, наприклад, «2+1» або «3+1».
  2. Роза. Це романтичне та жіночне плетіння, де тонкі спіралеподібні ланки складаються у пишні бутони.
  3. Перлина. На тонку основу нанизуються порожнисті фігури — кульки, циліндри та ін.
  4. Кордове. Масивне плетіння, що нагадує хвилю або скручену мотузку, де в одну ланку входить кілька інших, які при цьому перескакують через 2–3 кільця.
  5. Пітон. Він же “Фараон”, він же “Скорпіон” і т. д. Назв у цього плетіння безліч, а конструкція однакова – три ряди сполучених між собою ланок. Масивне та ефектне плетіння, яке дуже люблять чоловіки, одне з найнадійніших.

Більшість фантазійного плетіння так і залишаються неназваними. А деяким все-таки щастить отримати унікальне ім’я, як, наприклад, плетіння «Олімпія» в Московській Ювелірній Фабрикетм, де ланки декоровані грецьким орнаментом.

Як вибрати фантазійний ланцюжок

Окраса прослужить довго, якщо купити ланцюг від відомого бренду. Багато виробників покривають метал шаром родію, що дарує прикрасі довговічність та гарний блиск.

Підбирати візерунок слід залежно від призначення прикраси. Універсальний ланцюг на кожен день, який можна носити як в офіс, так і на побачення, повинен бути лаконічним та витонченим. Те ж саме стосується основи для кулона — надто ефектний ланцюжок відвертає увагу від підвіски. А ось на роль головної прикраси в особливому образі можна підібрати яскраве та хитромудре плетіння.

Поєднання фантазійних ланцюжків з іншими прикрасами

Фантазійні орнаменти тим і хороші, що вже самі собою виглядають ефектно. Але це не заважає складати цікаві комбінації з ними. Наприклад, маючи кілька кулонів, можна щодня оновлювати свій стиль. Головне правило — чим яскравіший ланцюжок, тим помітнішим має бути підвіс. Інакше він просто загубиться на тлі хитромудрих переплетень.

Якщо комбінуєте ланцюг із сережками, браслетами та іншими коштовностями, підбирайте прикраси в одному стилі та з одного металу, щоб досягти збалансованого та елегантного вигляду.

Догляд за фантазійними плетеними ланцюжками

Доглядати за ланцюжком неважко. Важливо уникати взаємодії з водою, тому знімайте прикрасу перед купанням, сауною і т.д. Шкідливий для металу також контакт із хімічними речовинами, парфумерією та косметикою.

Ланцюжки слід зберігати окремо від інших прикрас, щоб уникнути подряпин та пошкоджень. Для очищення використовуйте м’яку тканину або щітку, щоб видалити пил та бруд. Слід уникати механічних впливів та носити прикраси з обережністю, щоб зберегти їхній первісний вигляд надовго.

Фантазійне плетіння та сучасна мода

Сьогодні в моді унікальність і самовираження, тому фантазійні плетіння, які не зустрінеш ніде більше, як ніколи актуальні. Унікальний ланцюжок з авторським візерунком – відмінний спосіб висловити свій особливий смак та почуття стилю, додати іміджу індивідуальності та характеру.


*на правах реклами

Нове на сайті