Перш ніж розповісти, що приготувати з гороху, слід нагадати, що горох буває різним: сухим, свіжим, консервованим.
Гороховий суп, горохова каша, пиріжки з горохом – ось лише деякі популярні страви з сухого гороху. Такий горох має неповторний аромат, головне лише знати, як готувати горох сухий правильно. Для цього його треба замочити години на 2-3, а потім уже варити.
Також можна зварити горох у мультиварці. Спочатку горох слід добре промити, потім залити його гарячою водою і посолити. Якщо варити горох у мультиварці, то найкраще використовувати програму “тушкування”, яка дозволить приготувати горохове пюре для супу чи інших страв із горохом години за дві.
Свіжий горошок переважно використовуються в салатах, проте і для смачних супів може бути використаний такий горох.
Рецепти салатів та супів також використовують знаменитий консервований горох. Але мало хто знає, як приготувати горох консервований смачно та оригінально. Просто обсмажте горох на вершковому маслі – і гарний гарнір до м’яса готовий.
Часто використовувані інгредієнти: горошок зелений консервований, майонез, яйця, картопля, олія рослинна, морква, цибуля ріпчаста, часник, зелень, цибуля зелена, огірки солоні, зелень кропу, горошок зелений, борошно, зелень петрушки, олія слив філе, огірки мариновані, горох, яйця відварені, картопля відварена, олія оливкова, ковбаса варена, яблуко.
Наші читачі діляться своїми рецептами та радять приготувати горохові кульки.
«Відварений горох – 350 грамів, копчений сир – 150 грамів, яйце – 1 штука, цибуля – 1 штука, борошно — 1 стакан, панірувальні сухарі – 3 столові ложки, сіль, зелень, спеції та олія – за смаком.
Марія Олександрівна, м. Луцьк»
Чи буде магнітна буря 20 липня, які прогнози дають вчені та як зберегти здоров'я при…
В Україні змінено порядок нарахування однієї з пенсійних надбавок – тепер її виплата залежатиме не…
Пророк Ілля був не просто вісником істини – він жив у боротьбі, у вогні, на…
Частина пенсіонерів мають право отримати спеціальні надбавки до пенсії. Про які доплати йдеться і хто…
Сьогодні цю рибу можна зустріти лише подекуди — і то у мізерній кількості. У чому…
Більшість городників викидають рослину після першого збору врожаю, навіть не підозрюючи, що салат може знову…