Статті

Як смачно і правильно харчуватись при різних хворобах: страви при проблемах із шлунково-кишковим трактом

Проблеми зі шлунково-кишковим трактом? Дотримуємося дієти

В літньому віці у людей частіше виникають проблеми у роботі шлунково-кишкового тракту – з’являються запори.

Щоб допомогти своєму організму впоратися з проблемою без ліків, додайте у ваше щоденне меню: каші на воді, яйця некруто, кисломолочні продукти, квашені та свіжі овочі, зелень.

Також корисно їсти нежирну рибу, птицю, кролика і телятину, вершкове масло і рослинну олію, насіння льону, свіжі фрукти, сухофрукти, мармелад, мед, зефір, хліб із цільних зерен з висівками, трав’яні чаї.

Мармелад із компоту

Ягідний компот – 1 склянка, желатин – 30 грамів, цукор – 6 столових ложок, сік лимона – 2 столові ложки.

Приготування

  • У глибоку миску всипати желатин і залити ½ склянки компоту. Ретельно перемішати і залишити на 30 хвилин.
  • У невелику каструльку влити решту компоту, додати цукор і лимонний сік. Ретельно перемішати, поставити на вогонь і довести до кипіння.
  • Компот зняти з вогню, додати желатин і помішувати до його повного розчинення.
  • Приготувати силіконові форми або форми для льоду. Залити їх компотом і помістити у холодильник до застигання.
  • За бажанням мармелад можна посипати цукром.

Суфле з минтаю

Минтай – 500 грамів, яйця – 2-3 штуки, молоко – 200 мілілітрів, борошно – 1,5 столової ложки, сіль та вершкове масло – за смаком.

Приготування

  • Минтай промити, розрізати на частини і відварити до готовності. Вийняти рибу з бульйону і відокремити м’ясо від кісток.
  • На сухій сковороді підсмажити борошно до золотистого кольору. Потім тонкою цівкою, помішуючи, влити у борошно молоко. Варити соус на повільному вогні до загусання. Готовий соус трохи посолити.
  • В окремих посудинах відокремити білки від жовтків.
  • З’єднати рибне філе, жовтки і молочний соус і перебити блендером до однорідності.
  • У чистій сухій посудині збити білки до щільної піни. У рибну масу обережно вмісити збиті білки.
  • Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти рівним шаром рибне суфле.
  • Страву запікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.

Новое на сайте

  • Новини

Названі найкорисніші солодощі: можна їсти хоч щодня без шкоди здоров’ю

Для людей, які намагаються схуднути або дотримуються здорового харчування, важливо споживати корисну їжу, яка не…

07/09/2024 23:17
  • Статті

Яку підлогу краще вибрати в коридор?

Коридор — це перше приміщення, яке зустрічає гостей у вашому домі. Підлога в коридорі піддається…

07/09/2024 22:57
  • Новини

Досвідчені овочівники зберігають картоплю тільки так: не гниє і лежить до весни

Щоб картопля та інші овочі добре зберігалися, потрібно дотримуватись певних правил. Зразу скажемо, що нічого…

07/09/2024 22:34
  • Новини

Погода в Україні на неділю, 8 вересня

8 вересня в Україні ще не буде дощу, але осіння погода наближається.

07/09/2024 21:52
  • Статті

Чому у літньому віці рекомендується пити якісну воду?

У будь-якому віці необхідно правильно харчуватися та підтримувати питний режим. Але особливо важливо дотримуватися цих…

07/09/2024 21:40
  • Новини

Магнітні бурі на неділю, 8 вересня 2024 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

07/09/2024 20:51