Статті

Як смачно і правильно харчуватись при різних хворобах: страви при проблемах із шлунково-кишковим трактом

Проблеми зі шлунково-кишковим трактом? Дотримуємося дієти

В літньому віці у людей частіше виникають проблеми у роботі шлунково-кишкового тракту – з’являються запори.

Щоб допомогти своєму організму впоратися з проблемою без ліків, додайте у ваше щоденне меню: каші на воді, яйця некруто, кисломолочні продукти, квашені та свіжі овочі, зелень.

Також корисно їсти нежирну рибу, птицю, кролика і телятину, вершкове масло і рослинну олію, насіння льону, свіжі фрукти, сухофрукти, мармелад, мед, зефір, хліб із цільних зерен з висівками, трав’яні чаї.

Мармелад із компоту

Ягідний компот – 1 склянка, желатин – 30 грамів, цукор – 6 столових ложок, сік лимона – 2 столові ложки.

Приготування

  • У глибоку миску всипати желатин і залити ½ склянки компоту. Ретельно перемішати і залишити на 30 хвилин.
  • У невелику каструльку влити решту компоту, додати цукор і лимонний сік. Ретельно перемішати, поставити на вогонь і довести до кипіння.
  • Компот зняти з вогню, додати желатин і помішувати до його повного розчинення.
  • Приготувати силіконові форми або форми для льоду. Залити їх компотом і помістити у холодильник до застигання.
  • За бажанням мармелад можна посипати цукром.

Суфле з минтаю

Минтай – 500 грамів, яйця – 2-3 штуки, молоко – 200 мілілітрів, борошно – 1,5 столової ложки, сіль та вершкове масло – за смаком.

Приготування

  • Минтай промити, розрізати на частини і відварити до готовності. Вийняти рибу з бульйону і відокремити м’ясо від кісток.
  • На сухій сковороді підсмажити борошно до золотистого кольору. Потім тонкою цівкою, помішуючи, влити у борошно молоко. Варити соус на повільному вогні до загусання. Готовий соус трохи посолити.
  • В окремих посудинах відокремити білки від жовтків.
  • З’єднати рибне філе, жовтки і молочний соус і перебити блендером до однорідності.
  • У чистій сухій посудині збити білки до щільної піни. У рибну масу обережно вмісити збиті білки.
  • Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти рівним шаром рибне суфле.
  • Страву запікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.

Новое на сайте

  • Новини

Гороскоп на 24 -30 листопада: кар’єра, почуття й інтуїція — головні тенденції нового тижня

Наступні 7 днів відкриють шлях до рішень, які ви давно відкладали. Астрологи розповіли, чого ще…

23/11/2025 17:00
  • Новини

Як правильно варити картоплю: кулінари поставили крапку у вічній суперечці

У яку воду треба класти картоплю при варінні кип'яток чи холодну? От якому випадку це…

23/11/2025 16:00
  • Новини

Коли стартує «Тисяча від Зеленського»: уряд назвав дату початку виплат

Кабмін готується до пікового навантаження. Чому заяви варто подати до Різдва?

23/11/2025 15:00
  • Новини

Понаднормовий стаж у 2026 році: кому і скільки додадуть до пенсії

Нові правила для пенсіонерів у наступному році. Надбавки, стаж і межі виплат.

23/11/2025 14:00
  • Новини

Роз’яснення Пенсійного фонду: кому держава компенсує до 100% вартості “комуналки”

В Україні можна отримати пільги на оплату комунальних послуг у повному обсязі. Ось повний перелік…

23/11/2025 13:00
  • Статті

Який купити кораблик для підгодовування

Привіт! На зв'язку Владислав - засновник і керівник магазину Кораблик Рибака. З 2017 року ми…

23/11/2025 12:19