П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк вибрати відповідний телефон Samsung для пенсіонера?

Як вибрати відповідний телефон Samsung для пенсіонера?

Этот материал также доступен на русском языке
Багато людей похилого віку, у тому числі й пенсіонерів є активними користувачами смартфонів. Вони читають новини в месенджерах, дивляться відео в Youtube, а також підписуються на розсилки медіа новин. А є ті, хто тільки думає купити собі смартфон. У цій статті розповімо, на що звертати увагу при покупці смартфона для старшого покоління.

Безперечно, одним із лідерів брендів смартфонів для широкої аудиторії є корейська компанія Samsung. Це бренд зі світовим ім’ям, що йде в авангарді технічних рішень та розробок.

Один з найкращих способів купити телефон Самсунг для пенсіонерів в Україні — це агрегатори, де в одному місці й в зручній формі зібрана актуальна інформація з інтернет-магазинів. Серед інших можна виділити сервіс Hotline. Це величезна база різноманітних товарів зі зручним пошуком, фільтрами та аналізом цін. Тут зручно порівнювати відразу кілька моделей смартфонів, вивчати технічні характеристики та знаходити найвигідніші пропозиції на ринку.

Надійність та міцність

Звичайна ситуація, коли смартфон під час приготування на кухні лежить поруч із продуктами або ви взяли його мокрими руками. Подбайте про мінімальний захист. Можливо, варто придбати чохол-книжку або смартфон із додатковим захистом від пилу та вологи.

Простота інтерфейсу

Вічним людям буде складно освоїти незвичний інтерфейс смартфона, тому не засмічуйте екран зайвими програмами. Вимкніть додаткові робочі столи, заблокуйте переміщення програм по екрану та залиште лише обмежений набір основних програм (дзвінки, повідомлення, камера тощо). Згодом можна буде зняти блокування.

Яскравий екран та зрозумілі кнопки

Яскравий екран допоможе компенсувати знижену якість зору. Зверніть увагу на екрани OLED. Вони забезпечують насичені кольори, глибокий чорний та більш високу енергоефективність.

Навігаційні кнопки на екрані повинні бути зрозумілі та добре натискатися. В іншому випадку літня людина не буде по них потрапляти або взагалі натискати не на ту кнопку.

Приділіть увагу і фізичним бічним кнопкам. Типова проблема у людей похилого віку – це мимовільне натискання на клавіші гучності або вимикання екрана.

Ясний та гучний звук

З віком також знижується якість слуху. Тому звертайте особливу увагу на гучність під час дзвінків. Зустрічаються смартфони, де навіть молоді люди з добрим слухом зазнають складнощів, а також перевірте динамік на гучному зв’язку – з віком багатьом людям стає простіше спілкуватися на гучному зв’язку.

Масштабування шрифтів

Перевірте, чи можна збільшити розмір шрифту. Багатьом людям, особливо з порушенням зору, комфортніші більші шрифти.

Довгий час роботи від батареї

Сучасні браузери досить вимогливі до ресурсів смартфона, а перегляд відео на Ютуб та спілкування у месенджерах можуть значно збільшити час активного стану телефону. Тому заздалегідь подбайте про цей параметр і купіть смартфон із ємною батареєю.

Фізична пам’ять пристрою

Здавалося б, навіщо людині похилого віку 64 або 128 GB пам’яті? Проблема плавно випливає із пункту вище. Сотні відкритих вкладок у браузері, тисячі картинок, відео з Вайбера та Телеграма, а також кеш Ютуба за пару місяців заб’ють пам’ять смартфона та регулярні прохання почистити пристрій будуть направлені у ваш бік. Не ігноруйте цей параметр.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні