Як вибрати «правильну» ковбасу?
- Якісна ковбаса – це продукт вищого гатунку з маркуванням ДСТУ (Державний стандарт України). Вона виготовлена з добірного м’яса, в ній немає перемелених кісток або шкіри, що допускається в продукті першого сорту. Якщо ковбаса промаркована літерами ТУ (Технічні умови) – це вже не гарантія якості.
- Звертайте увагу на цілісність оболонки: вона може бути як штучною, так і натуральною. За словами фахівців, не важливо, натуральна чи штучна оболонка, головне, щоб не було жодних ушкоджень, подряпин або проколів.
- Звертайте увагу на текстуру у розрізі ковбаси, це дуже важливо. Дивіться, щоб не було зайвих вкраплень. Якщо у складі є сало, то дивіться, щоб колір його був білим, в жодному разі не жовтим і тим більш сіруватим.
- Понюхайте ковбасу: вона повинна мати приємний запах.
- Намагайтеся не купувати нарізану варену ковбасу, краще купіть шматок. А якщо вам хочеться нарізки, її слід з’їсти відразу ж, не залишати на наступний день.
Що ще?
- Виберіть свого виробника: того, кому ви довіряєте. Так ви ніколи не помилитеся.
- Дивіться, щоб ковбаса продавалася у сертифікованих місцях, щоб вона лежала у холодильнику, щоб термін її придатності не подовжили.
- Іноді недобросовісні продавці змінюють етикетки, наклеюють одну на іншу — це вже ознака того, що щось тут не так. Не беріть такий продукт.