Статті

Як вибрати “правильне” борошно для випічки, щоб тісто було легким, пишним і підходило для всього

Борошно можна використовувати для різних цілей — приготування млинців, оладок, вареників, солодкої та несолодкої випічки та, звичайно, основної страви на українському столі — хліба.

Від сорту та якості борошна залежить пишність булочок, колір печива або товщина млинців. Яке ж борошно найкраще для випічки?

Яке вибрати борошно для випікання?

  • Крупчатка – це крупнозернисте борошно із спеціально виведеної склоподібної пшениці. З неї добре виходять дріжджові булки, паски, кекси, пиріжки, але така випічка швидко черствіє.
  • Борошно вищого ґатунку містить багато крохмалю. Воно біле, тонкого помелу, має солодкуватий смак, хрумтить при розтиранні пальцями. З вищого ґатунку зазвичай печуть білий хліб, булки або використовують для соусів та заправок.
  • Борошно першого гатунку. Від вищого сорту відрізняється нижчим вмістом крохмалю, має сіруватий або жовтуватий відтінок. Випічка виходить солодкуватою і довго не черствіє. Борошно першого гатунку добре використовувати для млинців, оладок та пирогів.
  • Борошно другого гатунку. Під час виготовлення зберігається близько десяти відсотків оболонки зерен. Борошно корисніше за попередні сорти, годиться для випікання пишних булок.
  • Цільнозернове борошно має найбільший помел. Хліб із цього борошна рекомендують людям із діабетом та зайвою вагою. До нього можна додати горіхи, насіння льону, кунжут або родзинки.
Метки: выпечка сорти

Новое на сайте

  • Новини

Гороскоп на тиждень з 13 по 19 травня: будуйте нові плани та сміливо рухайтеся назустріч змінам

Упродовж тижня енергії планет принесуть чимало вдалих збігів обставин. Будуйте нові плани та сміливо рухайтеся…

12/05/2024 18:52
  • Статті

Непрасована білизна чекає, а отвори на підошві праски забилися: що робити

Час від часу кожна господиня стикається з подібною ситуацією: гора випраної білизни чекає на дошці,…

12/05/2024 17:38
  • Статті

Весняне цвітіння: радості та неприємності алергічного риніту – як подолати

Про сінну лихоманку, а інакше її називають алергічним ринітом, багато хто знає. Виявляється риніт найчастіше…

12/05/2024 16:57
  • Статті

Пікантні крученики з яловичини – готуйте побільше, бо одразу “відлетять”

Крученики – це традиційна українська страва з відбитого м'яса, але вона настільки смачна, що завдяки…

12/05/2024 15:59
  • Статті

Банан з медом проти кашлю – перемога за бананом

Ненадійна весняна погода: то холодно, то спекотно, а ще й вітряно - легко приводить до…

12/05/2024 14:23
  • Статті

Відомі люди на монетах: «Я ніколи не був і не буду французом, бо я українець» – Серж Лифар

«Я ніколи не був і не буду французом, бо я українець. І моя батьківщина -…

12/05/2024 13:56