П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяБолгарський пиріг «Баниця» - частування на всі випадки життя

Болгарський пиріг «Баниця» – частування на всі випадки життя

Этот материал также доступен на русском языке
«Баниця» (або міліна) - це традиційна болгарська листкова випічка з прісного тіста. Готується вона з начинкою із бринзи або сиру та яєць.

Інгредієнти

Борошно пшеничне – 500 г, розпушувач – 10 г, вода – 100 мл, вершкове масло – 200 г, сир або бринза – 500 г, яйця курячі – 3 шт., мед – 20 г, олія соняшникова – 40 мл, сіль – за смаком.

Приготування

  • Борошно та розпушувач просіяти, посолити, додати воду, половину розтопленого вершкового масла і вимісити тісто.

  • Тісто накрити рушником і залишити на півгодини «відпочити», потім поділити на 10 рівних частин і кожну частину розкотити у тонкий пласт і залишити на 15 хвилин, щоб листи тіста трохи підсохли.

  • Для приготування начинки сир змішати з яйцями, сіллю, вершковим маслом і медом.

  • Кожен корж тіста змастити олією, перемазати сирною начинкою і шарами укласти в змащену олією форму.

  • Запікати баницю 40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору, не виймати з форми до повного остигання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні