Статті

Найзимовіша страва: класичний рецепт ароматного та ситного капустняку

Сьогодні ми розповімо про класичний рецепт приготування капустняку, за яким готували страву наші предки: з пшоном та свининою. Всього один секретний інгредієнт надасть особливий смак страві.

Капустняк

Інгредієнти

Свинина – 900 грамів
Сало – 100 грамів
Картопля – 500 грамів
Цибуля – 3 штуки
Морква – 200 грамів
Селера – 100 грамів
Корінь петрушки – 100 грамів
Квашена капуста – 500 г
Пшоно – 40 грамів
Часник – зубок
Лавровий лист – 1 штука
Сіль – чайна ложка
Петрушка – 20 грамів

Приготування

  • Промити свинину, відправити в глибоку каструлю, залити водою, дати закипіти на великому вогні, зняти піну, зробити вогонь менше, додати цілу цибулину і моркву.
  • Цілку, що залишилися, морква, корінь петрушки, селера очистити, порізати соломкою, потім пасерувати на сковороді на вершковому маслі або салі до готовності.
  • Промити квашену капусту, віджати, згасити на мінімальному вогні, додавати трохи бульйон. Поки гаситься все, приготувати секретний інгредієнт: у блендері чи ступці перетерти зубок часнику та сало, цибулю та зелень петрушки.
  • Порізати кубиками картоплю, відправити в бульйон, до готового додати вже пшоно і тушковану капусту, потім пасеровані овочі.
  • За пару хвилин до готовності додати в капустняк порізану на шматочки свинину, лавровий лист, перетерте сало, сіль. Вимкнути вогонь, залишити постояти 20-30 хвилин під закритою кришкою.

Готовий капустняк подавати гарячим, додавши ложечку сметани, нашатковану зелень та свіжий чорний хліб.

Новое на сайте

  • Новини

Суми будуть більшими, але отримають не всі: в Україні влітку запровадять нову соціальну допомогу

З 1 липня в Україні буде запроваджено нову базову соціальну допомогу. Розмір соцвиплат значно підвищиться,…

20/05/2025 05:32
  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 20 травня

20 травня у більшості областей, окрім північних, знову буде дощ. У вівторок буде ще волого,…

19/05/2025 22:42
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 20 травня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

19/05/2025 22:19
  • Статті

Найкраща добавка до м’яса, салатів та закусок: а ви вмієте її готувати?

Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.

19/05/2025 21:55
  • Новини

Шахраї розсилають фальшиві квитанції за комуналку

 У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.

19/05/2025 21:16
  • Статті

Що робити, якщо пригоріла каша: поради досвідчених кухарів

Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і…

19/05/2025 20:29