Сьогодні ми розповімо про класичний рецепт приготування капустняку, за яким готували страву наші предки: з пшоном та свининою. Всього один секретний інгредієнт надасть особливий смак страві.
Капустняк
Інгредієнти
Свинина – 900 грамів
Сало – 100 грамів
Картопля – 500 грамів
Цибуля – 3 штуки
Морква – 200 грамів
Селера – 100 грамів
Корінь петрушки – 100 грамів
Квашена капуста – 500 г
Пшоно – 40 грамів
Часник – зубок
Лавровий лист – 1 штука
Сіль – чайна ложка
Петрушка – 20 грамів
Приготування
- Промити свинину, відправити в глибоку каструлю, залити водою, дати закипіти на великому вогні, зняти піну, зробити вогонь менше, додати цілу цибулину і моркву.
- Цілку, що залишилися, морква, корінь петрушки, селера очистити, порізати соломкою, потім пасерувати на сковороді на вершковому маслі або салі до готовності.
- Промити квашену капусту, віджати, згасити на мінімальному вогні, додавати трохи бульйон. Поки гаситься все, приготувати секретний інгредієнт: у блендері чи ступці перетерти зубок часнику та сало, цибулю та зелень петрушки.
- Порізати кубиками картоплю, відправити в бульйон, до готового додати вже пшоно і тушковану капусту, потім пасеровані овочі.
- За пару хвилин до готовності додати в капустняк порізану на шматочки свинину, лавровий лист, перетерте сало, сіль. Вимкнути вогонь, залишити постояти 20-30 хвилин під закритою кришкою.
Готовий капустняк подавати гарячим, додавши ложечку сметани, нашатковану зелень та свіжий чорний хліб.