П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСекрети смачної перловки: домашні будуть просити добавки

Секрети смачної перловки: домашні будуть просити добавки

Этот материал также доступен на русском языке
За перлівкою зовсім незаслужено тягнеться шлейф упередженого відношення: у багатьох людей перлова каша асоціюється з не найапетитнішим гарніром, який доводилося їсти в дитячому садку або в шкільній їдальні, чоловіки ж нагадують армійську службу.

Проте страву можна приготувати так, що вона вийде неймовірно смачною. Лише кілька хитрощів – і на виході ви отримуєте кулінарний шедевр. Перловка добре поєднується з безліччю спецій

Секрет смачної перловки

  • Перед приготуванням перловку потрібно промити і замочити на 1-3 години.
  • Злити воду і ще раз промити.
  • Потім залити крупу водою у співвідношенні 1:3, довести до кипіння, посолити і варити до готовності 30-40 хвилин.

При цьому виставити маленький вогонь і відкрити кришку.

Перловка добре поєднується з безліччю спецій

Смак перловки універсальний, крупа добре поєднується з чорним перцем, часником, насінням фенхелю, лавровим листом, копченою меленою паприкою, перцем чилі, базиліком, кропом і петрушкою, кінзою, гвоздикою, запашним перцем, куркумою, соєвим соусом.

Ще у готову перловку можна додати вершкове масло і накришити бринзу.

Перловка на молоці

Перловку можна зварити і на молоці. Промийте і замочіть її звичайним способом. Перші 15 хвилин крупу треба варити на воді, потім злити воду, додати молоко і варити до готовності.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні