Насіння кунжуту корисне у холодну пору року. Особливо добрий вплив на наш організм має чорний кунжут, тобто неочищений, у природній оболонці. У чорному кунжуті у півтора десятки разів більше кальцію, вдвічі більше заліза і втричі більше міді, ніж у білому.
Крім того, насіння кунжуту, як чорне, так і біле, зміцнює імунітет, що дуже важливо взимку.
Воно багате на корисні жири, покращує здоров’я мозку і забезпечує тривалий заряд енергії.
Також насіння кунжуту є джерелом кальцію, який підтримує здоров’я кісток. Особливо це нам потрібно в зимовий час, коли сонячного світла дуже мало. На додаток до кальцію в кунжуті міститься чимало магнію та заліза, які також необхідні для підтримки здоров’я.
Насіння кунжуту добре впливає на стан шкіри, тому що в ньому є антиоксиданти і жирні кислоти. Воно сприяє відновленню шкіри і бореться із сухістю.
Вживання кунжуту допомагає тримати вагу в нормі, тому що залишає відчуття ситості надовго і покращує травлення.
Майте на увазі, вКорисними є салати, м’ясо, рибні продукти, яйця, фрукти. Не варто забувати про овочі та рідкі страви – супи. А наприклад, вареникам, пирогам і тістечкам слід відвести у своєму раціоні останнє місце.
Великодній святковий стіл без домашньої ковбаси уявити важко. А ось приготувати її легко та нескладно.
Перш ніж підписувати будь-які фінансові документи, важливо розуміти, на що саме ви погоджуєтеся, які умови…
На електронну пошту редакції «На пенсії» надійшов лист з Німеччини. Жінка на ім’я Наталія захотіла…
Для багатьох українських сімей життєво важливою є можливість отримувати житлові субсидії. Особливо це актуально для…
Як виростити велику й смачну полуницю? Потрібно пам'ятати про правильне розташування рослин. Одна проста хитрість…
Паштет з грибів – це ідеальна пісна намазка для ваших бутербродів. Легкий, смачний і ситний.