П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСтрава-смакота з національної кухні: як готують вареники на Закарпатті 

Страва-смакота з національної кухні: як готують вареники на Закарпатті 

Этот материал также доступен на русском языке
Вареники – всесезонна страва. Їх можна готувати будь-якої пори року з різними начинками. Це ситна і смачна страва, яку навіть заготувати про запас.

А як готують вареники на Закарпатті?

Ріпляники

Замість традиційних вареників на Закарпатті готують ріпляники. Їх роблять з картопляного тіста, усередину кладуть підсмажену квашену капусту.

Інгредієнти

Картопля – 1 кг, борошно – 3 столові ложки, капуста квашена – 400 г, сіль – 0,5 чайної ложки.

Приготування

  1.  Картоплю зварити у «мундирі». Очистити і потовкти товкачем, невеликими порціями підсипаючи борошно. Добре перемішати, скачати картопляне тісто у кулю.
  2.  Квашену капусту тушкувати на олії 15-20 хвилин.
  3.  Відщипнути шматочок тіста, скачати у кулю і зробити тонкий коржик. На середину покласти капустяну начинку, краї заліпити, як вареник.
  4.  Ріпляники обсмажити на олії з двох боків. Подавати зі сметаною.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні