Вони виявили, що звичайний чай здатний знижувати рівень глюкози у крові.
Дослідники проаналізували смакові звички 1923 жителів однієї з провінцій Китаю. До добровольців входили 562 чоловіки і 1361 жінка віком від 20 до 90 років. З усіх учасників експерименту 436 осіб страждали на цукровий діабет, а у 352 осіб діагностували стан, що передує захворюванню.
Частина учасників дослідження часто пили звичайний чай, причому вибирали різні види і сорти. Вчені простежили зв’язок між частотою вживання чаю, вибором його конкретних видів та сортів і рівнем глюкози в сечі. В результаті виявилося, що у учасників експерименту, хто звик щодня пити чай, поліпшується виведення глюкози з сечею і знижується резистентність* до інсуліну.
Особливо корисними виявилися чорні сорти чаю. У людей, які хотіли пити саме його, ймовірність появи стану переддіабету знижувалася на 53 відсотки, а ризик виникнення цукрового діабету – на 47 відсотків.
Нагадаємо, що чорний чай – ферментований чай, який після заварювання виглядає практично як чорна рідина. При діабеті або переддіабеті пити його треба обов’язково без цукру або цукрозамінників.
* Інсулінорезистентність – це стан, при якому тканини організму втрачають чутливість до гормону інсуліну.
Чи буде магнітна буря 8 червня, які прогнози роблять науковці та до чого готуватись метеочутливим…
Свято Святої Трійці, або П'ятидесятниці, - один із найважливіших днів у церковному календарі. Воно знаменує…
Держава продовжує надавати внутрішньо переміщених особам різноманітну допомогу. На що саме мають право ВПО у…
Частина українців у 2025 році мають заплатити податки за продаж власноруч вирощених овочів та фруктів,…
Вершкове масло - це продукт, який найчастіше підробляють. При виготовленні масла недобросовісні виробники додають рослинні…
Комунальники нагадали про додаткові нарахування для споживачів, у чиїх оселях встановлені лічильники. Кому вони загрожують…