Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРіздвяні молитви про мир, здоров'я та благополуччя

Різдвяні молитви про мир, здоров’я та благополуччя

Этот материал также доступен на русском языке
Різдво – одне з найважливіших свят для усіх християн. Цього року більшість віруючих його відзначатимуть за новоюліанським календарем – 25 грудня. Вважається, що молитви напередодні Різдва мають неймовірну силу.

Молитися краще на самоті перед іконою або хрестом, зосередившись на словах, звернених до Творця.

Молитва про щастя і заступництво

Отець Небесний, Владика наш великий! До Тебе молитву свою підношу, так почуй же мене і не залиш раба Свого без уваги. Наділи мене підтримкою своєю, стань покровителем моїм, не дай впасти духом! Зміцни віру мою, настав на шлях істинний і подаруй мені щастя і благополуччя в цьому світі. Невпинно підношу я хвалу і славу Тобі, ніколи не перестану шанувати Ім’я Твоє. Нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва про здоров’я

В руки Твого превеликого милосердя, о Боже мій, вручаю душу і тіло моє, почуття і слова мої, поради та думки мої, діла мої і всі тіла і душі моєї рухи. Ти ж, о Премилосердний Боже, всього світу гріхами неподоланна Благосте, незлобива, Боже, мене, більше за всіх людей грішного, прийми в руки захисту Твого і визволи від усякого зла, очисти численні провини мої, подай виправлення злому і окаянному моєму життю і від прийдешніх гріхопадінь лютих завжди утримай мене, коли прогніваю Твоє людинолюбство, покривай неміч мою від бісів, пристрастей і злих людей. Амінь.

Молитва за українських воїнів

Передвічний Творче, Боже миру і добра, своєю незбагненною потугою стань сьогодні на захист Твоїх вірних синів і доньок, що, ризикуючи власним життям, стали на захист свого народу.

Будь для кожного з них силою і міццю, вірною опорою у миті випробувань і світлим обрієм у сутінках загроз. Увінчай їхні зусилля перемогою добра над злом, правди над брехнею, справедливості над кривдою. Підведи кожного, хто спіткнеться; поверни кожного, хто загубиться; звесели кожного, зраненого серцем; воскресіння даруй усім полеглим за своїх братів і сестер. Зроби їх надійною опорою для українського народу – його щитом і його надією. А в грізному клекоті бою дай кожному з них сили й відваги не зійти з дороги, що веде до остаточної перемоги.

Молитва про визволення від загарбників

Господи Боже сил, Боже спасіння нашого, Ти Єдиний твориш чудеса. Поглянь в милості та милосерді на смирення рабів Твоїх і людинолюбно вислухай і помилуй нас: бо вороги наші зібралися на нас, щоб погубити нас і знищити державу нашу та святині наші. Допоможи нам Боже, Спасителю наш, і визволи нас, заради слави імені Твого, і нехай на нас справдяться слова, сказані Мойсеєм: будьте сміливими, стійте і побачите спасіння від Господа, бо Господь бореться за нас.

Так, Господи Боже, Спасителю наш, не пом’яни беззаконь і неправд людей Твоїх і не відвертайся від нас гнівом Своїм, але в милості та милосерді відвідай смиренних рабів Твоїх, що до Тебе припадають: стань на допомогу нам і подай воїнству нашому з Ім’ям Твоїм перемогти. Погуби наміри і неправедні насмілення тих, хто йде на нас війною.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні