No menu items!
Середа, 22 Травня, 2024
ГоловнаРізнеТоп найкращих бізнес-книг на 2024 рік

Топ найкращих бізнес-книг на 2024 рік

За останні два роки підприємці в Україні витримали та подолали чимало викликів, особливо це стосується малого бізнесу. Не існує універсальних правил, як вберегти свою справу від криз та форс-мажорів. Проте ризики завжди можна мінімізувати.

У цьому допоможуть актуальні книги про бізнес, постійне відвідування тематичних тренінгів і воркшопів для менеджерів, обмін власним досвідом. Тому ми спеціально склали універсальну добірку корисної літератури, що допоможе бізнесу вижити та пройти через часи нестабільності.

Що почитати з бізнес-літератури в наступному році

Якщо всі настільні книжки бізнесмена ви вже прочитали й зараз перебуваєте в пошуку нових підходів, зверніть увагу на такі видання:

  1. «Як начинити гадюку салом. Рецепт створення бізнесу на творчості», Олександра Фідкевич. Досвід успішної бізнес-моделі на прикладі українських проєктів — справжній ковток свіжого повітря. Авторка детально розповідає про створення бізнесу, виділення основних механізмів і ресурсів, аналіз цільової аудиторії та багато інших прикладних аспектів.
  2. «Сила запитань. Як ефективно комунікувати та переконувати інших», Трей Гауді. Книжка про правильну комунікацію, яка знадобиться управлінцю будь-якого рівня. Адже автор на власному досвіді роботи адвокатом і політиком відкриває секрети правильної постановки запитань та діалогу з підлеглими, партнерами, клієнтами.
  3. «Емоційний інтелект», Деніел Гоулман. Неодмінно має бути в корпоративній бібліотеці підприємства. Кожен працівник несе з собою на роботу певні емоційні моделі, засвоєні ним ще з дитинства. Як використовувати їх собі на користь та покращити стан підлеглих на робочому місці з психологічної точки зору — читайте у книзі.
  4. «Коли я нарешті висплюся?», Ольга Маслова та Ніка Бєльська. Те, як ми проводимо час поза робочими годинами, прямо впливає на нашу продуктивність. Налагодити режим сну, щоб організм встигав відновитися, — дуже важливо для будь-якої інтелектуальної діяльності.
  5. «Нові стоїки. 52 уроки для наповненого життя», Массімо Пільюччі та Грегорі Лопес. Ідеї щодо прикладного застосування вчення давньоримських стоїків у сучасному житті. Це про гармонію з собою та навколишнім світом, дисципліну й пізнання себе. Окрім основних принципів стоїцизму, книжка дає практичні вправи на кожен тиждень року для імплементації його у власне життя.

Зі списку неважко простежити тенденції у сфері бізнесу: фокусування на work-life balance, робота з креативними проєктами та вміння вести діалог із будь-яким співбесідником.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні