Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаПенсійна справаЯк розрахуватися з підприємства, що знаходиться на тимчасово окупованій території

Як розрахуватися з підприємства, що знаходиться на тимчасово окупованій території

Этот материал также доступен на русском языке
Багато українців опинилися далеко від рідних місць у період виходу на пенсію і виникають питання, які важко вирішити, з оформленням пенсійних виплат, самого виходу на пенсію.

На ці та інші питання щодо пенсій внутрішньо переміщені особи отримали відповіді на “гарячу лінію” для ВПО, яку провели представники Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

“Гаряча лінія” для ВПО відбулася за участю Олени Болжеларської, начальника управління обслуговування громадян та Анжели Немеш, заступника начальника управління з питань виплат.

Підприємство, де я працював, перебуває на тимчасово окупованій території. Як із нього розрахуватись щоб стати пенсіонером?

— Відповідно до статті 4 Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-IX  “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану”, трудовий договір може бути розірвано з ініціативи працівника.

Реалізацію державної політики у сфері зайнятості населення здійснює Державна служба зайнятості. Вам потрібно самостійно подавати заяву до центру зайнятості про одностороннє розірвання трудових відносин (договору/контракту).

У відділах обслуговування громадян Пенсійного фонду, якщо це потрібно, можна взяти довідку щодо вашої трудової діяльності (дані з Реєстру застрахованих осіб, де є інформація, відповідно до наданої підприємством звітності). Це довідки ОК-5, ОК-7 або Додаток 9 про трудовий та страховий стаж із 2004 року.

Також ці довідки можна замовити через вебпортал електронних послуг (portal.pfu.gov.ua).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні