Без перебільшення можна сказати, що грейпфрут – один з найкорисніших фруктів, які варто включати до раціону всім, хто піклується про здоров’я та правильне харчування. Особливо корисно їсти грейпфрути взимку та навесні, коли більш традиційні фрукти зберігають менше поживних речовин.
Отже, чим корисний грейпфрут? Насамперед, це багате джерело величезної кількості вітамінів та мінералів. Грейпфрут недаремно називають «вітамінною бомбою»! У його складі – вітаміни А, РР, С, D та вітаміни групи В, а також багато мінералів, серед яких магній, калій, кальцій, фосфор, марганець, цинк та мідь.
Завдяки такому багатому набору нутрієнтів грейпфрут дуже корисний для роботи серцево-судинної системи, нирок, кісток.
Травник Геннадій Гарбузов пропонує приготувати настоянку з насіння та шкірки грейпфрута.
Така настоянка містить особливі гіркоти, які поряд з ефірними оліями є природними антибіотиками. Вони позбавляють паразитів і патогенної мікрофлори, а найголовніше – грибкових захворювань у кишечнику.
Настоянка допоможе при кандидозі та стоматитах.
Просто не треба викидати кісточки та шкірку від грейпфрута, слід їх зібрати.
Вживати по чайній ложці, зазвичай двічі на день до їди. Смак дуже приємний.
Мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум у 2026 році зростуть. Як це вплине на розмір…
У 2025 році в Україні 26 років страхового стажу недостатньо, щоб отримати пенсію за віком…
Субсидії не для всіх. Яку довідку потрібно мати перед початком опалювального сезону?
Сьогодні, багатьох з нас цікавить питання, де взяти гроші без відмови, якщо їх немає. Відповідь…
Підвищена температура - найчастіший симптом різних захворювань, від вірусних інфекцій до бактеріальних запалень. Вона сигналізує…
Вона любить фотографії, зроблені під старовину, і позує на них в образі артистки цирку. У…