У кожному віці основна увага повинна приділятися різним аспектам. Яким саме у поважному віці, читайте далі.
Починаючи з 50 і до 75 років жінки мають проходити мамографію раз на 1-2 роки. Якщо жінка належить до групи ризику, наприклад, має матір або сестру, яким діагностували рак грудей, то проходити мамографію варто щороку.
Зверніть увагу: до 80% раку грудей виявляють після 50 років. Тому варто обговорити з лікарем доцільність щорічного огляду.
Якщо вам 65-70 років і за останні 10 років ви мали три негативних ПАП-тести, то ви можете припинити його робити. Якщо ж ви проходили лікування від передракового стану шийки матки (дисплазія шийки матки), ПАП-тест варто продовжувати проходити протягом 20 років після лікування.
Після 65 років перевірятися на діабет варто кожні три роки. Якщо ви з групи ризику, лікар може порадити більш регулярні скринінги, але це визначається індивідуально.
Якщо ви вже маєте проблеми зі зором, профілактично звертатися до офтальмолога варто кожні 1-2 роки або частіше, якщо лікар вважає це за потрібне, й у вас є ризик розвитку глаукоми. Якщо ви вже маєте діабет, то звертатися до офтальмолога варто хоча б раз на рік.
Починаючи з 55 років, вам можуть порадити проходити щорічний скринінг на рак легенів. Цей скринінг вам порадять якщо:
Чоловікам денситометрію (швидке безболісне обстеження для вимірювання втрати щільності кісткової тканини) радять проходити, починаючи з 70 років, жінкам – з 65 років. Результати дозволять оцінити вірогідність переламів кісток.
Підготувала Світлана Комісаренко
Сегодня мы расскажем о городе Волчанске, который российские оккупанты почти полностью разрушили.
До редакції звернувся мешканець Львівської області Василь Мелех. Він розповів, що продав будинок, який отримав…
Протягом минулої доби на фронті російсько-української війни відбулося загалом 110 бойових зіткнень.
Вибір спеціаліста з ремонту пральних машин – важливе рішення, від якого залежить справність та довговічність…
Якщо тиск «скаче» - то підвищується, то падає, - ви повинні постійно спостерігатися у лікаря,…
Фруктові салати вперше в історії стали готувати у Стародавньому Римі та Греції.