Статті

Чи вмієте ви готувати пісне тісто для пиріжків?

Інгредієнти

Борошно – 3 склянки, вода – 1,5 склянки, олія – 1/4 склянки, цукор – 2 чайні ложки, сіль – 1/4 чайної ложки, дріжджі сухі – 8 грамів.

Приготування

  • Дріжджі розчиняємо у мисці з теплою водою. Додаємо сіль та цукор. Суміш має бути однорідною.
  • У миску з розчиненими дріжджами поступово просіюємо борошно. Тісто починаємо замішувати ложкою, потім руками.
  • Наприкінці, коли тісто вже формується, додаємо невелику кількість олії. Вимішуємо, доки тісто не стане еластичним і не перестане липнути до рук. Залишаємо настоюватися на 40-50 хвилин під рушником.
  • Коли цей час закінчиться, вже пишне тісто злегка обминаємо і залишаємо ще на 15-20 хвилин.

Тісто готове, можна смажити пиріжки – з капустою, картоплею, квасолею або будь-якою іншою пісною начинкою.

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 4-5 жовтня: чого очікувати українцям

Якою буде погода в Україні в суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

03/10/2025 23:00
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 4 жовтня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

03/10/2025 22:25
  • Новини

Як підготувати дерева до зими, щоб зберегти їх здоровими: поради експерта

Досвідчені садівники щороку обробляють штамби спеціальною бовтанкою та білять їх вапняним розчином. Комплексна підготовка не…

03/10/2025 21:56
  • Новини

«Київський торт» без випікання: готуємо легендарний десерт максимально швидко

Класичний рецепт потребує багато часу й терпіння, але є й легший шлях. Достатньо кількох інгредієнтів…

03/10/2025 21:25
  • Новини

Клієнти «ПриватБанку» не зможуть здійснювати оплати картками: заява банку

Клієнти одного з найпопулярніших банків України не зможуть скористатися своїми картками. У фінансовій установі назвали…

03/10/2025 20:50
  • Новини

Підвищення пенсій до кінця 2025 року: у Пенсійному фонді зробили важливу заяву

В Пенсійному фонді України розповіли, чи варто пенсіонерам очікувати підвищення пенсійних виплат до кінця 2025…

03/10/2025 19:30