Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПодагра: як контролювати хворобу та покращити якість життя

Подагра: як контролювати хворобу та покращити якість життя

Этот материал также доступен на русском языке
Подагра вважається одним із найпоширеніших захворювань, що вражають опорно-руховий апарат. При подагрі в суглобах відкладаються солі сечової кислоти, що призводить до неприємних проявів. З'являються скутість у рухах, набряклість суглобів, болі, які можуть проявлятися нападоподібно, бути досить сильними та тривалими.

Без лікування подагра може помітно зіпсувати життя і призвести до серйозних ускладнень. Тому дуже важливо підібрати засоби, що допоможуть взяти хворобу під контроль.

Що відбувається в організмі при подагрі і чим це небезпечно

Подагра – це системне захворювання, яке виникає на тлі обмінних порушень. Під впливом різних факторів у крові збільшується концентрація сечової кислоти. Це призводить до того, що у тканинах починають відкладатися солі цієї кислоти. Найчастіше такі відкладення виникають у суглобах, причому кристали сечової кислоти можуть утворюватися як у синовіальній рідині суглоба, так і в оточуючих його тканинах. Це стає причиною запальних процесів у суглобах.

Без лікування захворювання прогресуватиме і може призводити до серйозних наслідків.

  • Виникає подагричний артрит. При подагричному артриті суглоби деформуються, порушується рухливість. Часто уражається одночасно безліч суглобів. На пізніх стадіях це може призвести до інвалідності.
  • турбують сильні болі. Приступи подагри, під час яких людина зазнає сильного болю, можуть тривати до 10 днів.
  • Утворюються камені в нирках. Надлишок сечової кислоти в крові призводить до відкладення солей у нирках.
  • Розвивається ниркова недостатність. Порушується функціонування нирок.

Щоб не допустити серйозних проблем зі здоров’ям у разі ознак подагри, потрібно звертатися до лікаря та підбирати лікування.

Що допоможе взяти захворювання під контроль

При подагрі необхідний комплексний підхід, який включає застосування медикаментозних засобів та зміни у способі життя. Велике значення для стабілізації стану має корекція живлення. Рекомендується:

  • Обмежити в раціоні кількість їжі багатої пуринами, це м’ясні продукти, наваристі м’ясні бульйони, бобові.
  • Виключити алкоголь та солодкі газовані напої.
  • Збільшити норму рідини, що випивається (води, соків, морсів).
  • Відмовитися від жирної, смаженої, копченої їжі.
  • Додати молочні продукти до щоденного меню.

Це дозволить зменшити рівень сечової кислоти у крові та стабілізувати стан. Також важливо контролювати вагу та забезпечувати достатній рівень фізичної активності.

Частиною комплексного лікування при цьому захворюванні є таблетки від подагри. Сьогодні є препарати, які сприяють зниженню концентрації сечової кислоти, зменшують запальну реакцію на цю кислоту, що дозволяє покращити ситуацію. Також при цій хворобі можуть призначатися знеболювальні, кортикостероїдні засоби та інші препарати.

Бажаєте купити ліки швидко та за вигідними цінами? Вам потрібна аптека онлайн, де ви зможете вибрати необхідні кошти і будете впевнені в їхній справжності та якості. Однак призначати лікування має лікар. Фахівець допоможе правильно підібрати препарати та їх дозування відповідно до стадії та особливостей перебігу вашої хвороби.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні