Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: яблучне печиво - ароматний та ніжний десерт

Готуємо смачно: яблучне печиво – ароматний та ніжний десерт

Этот материал также доступен на русском языке
Яблука – всесезонний фрукт, і господині із задоволенням використовують його у випічці.

Яблучне печиво

Інгредієнти

Сир – 200 г, яйця – 1 шт., цукор – 4 столові ложки, сіль – щіпка, цедра одного лимона або ванілін, соняшникова олія – 3 столові ложки, борошно – 200-250 г, розпушувач – 1 чайна ложка, яблука – 2 шт., вершкове масло – 20 г, лимонний сік та кориця – за смаком.

Приготування

  • У миску вбити яйце, всипати сіль і цукор (2 столові ложки), додати цедру лимона або ванілін, викласти сир, влити олію і ретельно перемішати.

  • Порціями всипати борошно, додати розпушувач, замісити тісто, загорнути його в плівку і помістити в холодильник на 15 хвилин.

  • Яблука почистити від шкірки та насіння, натерти на великій тертці і перекласти у розігріту сковороду з розтопленим вершковим маслом.

  • До яблук додати решту цукру, лимонний сік, корицю і постійно перемішуючи, тушкувати до випаровування рідини.

  • Розкотити тісто, тарілкою вирізати коло. Нарізати коло на трикутники, викласти на кожен начинку, загорнути у трубочки і викласти на деко.

  • Змастити печиво збитим яйцем і запікати в розігрітій духовці 25-30 хвилин при 180 градусах.

Нове на сайті