Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПри яких захворюваннях виникає біль у стопі

При яких захворюваннях виникає біль у стопі

Этот материал также доступен на русском языке
Часто люди, особливо літні, скаржаться на біль у стопі, який може бути пов'язаний з навантаженням, але може з'являтися і в спокої. Також біль може виникати при тривалому постільному режимі або зі збільшенням маси тіла.

При яких захворюваннях ми можемо відчувати біль у стопі?

  • Підошовний фасциїт зазвичай викликаний розтягуванням у ділянці п’яти і призводить до болю, як у п’яті, так і у зводі стопи. Особливо він відчутний вранці, коли людина щойно встала вранці і наступила на п’яту, або після перших кроків, коли вона довго сиділа. При підошовному фасциїті, як правило, з’являється п’яткова шпора – невеликий кістковий наріст на поверхні кістки п’яти.
  • Біль унаслідок віку. З віком поступово зменшується захисна функція жирового амортизуючого шару, що може призвести до запалення плесневых кісток.
  • Неврома – доброякісне розростання тканини нервів. Зазвичай вона виникає між третім та четвертим пальцями стопи, хоча може бути і в області інших пальців. Найчастіше спостерігається у жінок, іноді супроводжується відчуттям печіння або поколювання.
  • Травматичні ушкодження стопи: вивихи різного походження у різних частинах стопи.
  • Еритромелалгія вражає стопи і найчастіше зустрічається серед чоловіків. Характеризується пекучим болем і почервонінням стопи. Цій недузі передує нагрівання кінцівки або її вимушене положення, а біль минає під час використання холоду або підняття ноги.

ВАЖЛИВО!

Біль у стопі лікують травматолог, ортопед, невролог, ангіохірург, хірург, ревматолог, до яких можна отримати направлення у свого сімейного лікаря.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні