Гіркими горіхами робить плівка, яка покриває їхні ядра. Видалити цю плівку можна із щойно зібраних горіхів, поки вони не висохли. А як усунути гіркоту з уже висушених горіхів?
Як прибрати гіркоту з волоських горіхів?
Помістіть очищені горіхи у глибоку миску і залийте водою. Незабаром вона потемніє. Процедуру слід повторювати доти, доки вода не залишиться прозорою. Це означає, що гіркота з горіхів пішла.
Також можна просто залити горіхи водою і залишити на всю ніч. Після вимочування горіхи можна їсти відразу або підсушити в духовці для тривалого зберігання:
-
висипте горіхи тонким шаром на деко;
-
увімкніть духовку приблизно на 70 градусів;
-
помістіть деко у духовку, відкрийте дверцята і сушіть близько години.