Квашена капуста – дуже корисна страва. Вона містить вітаміни (С, В6) та мікроелементи (залізо, калій, магній та цинк). Всі вони сприяють зміцненню імунітету і травленню, покращують засвоєння білка, надають міцності нігтям і блиску волоссю.
А ще цей продукт корисний для тих, хто любить низькокалорійну їжу.
Кожна досвідчена господиня має свої секрети заготівлі хрусткої закуски. А також особливе поєднання овочів, щоб квашена капуста залишалася хрусткою та абсолютно неповторною на смак.
Квашена капуста: секрети заготовки популярного овоча на зиму.
Маленькі таємниці вдалого засолювання
- Чим більша капуста, тим більше соку (вибирайте великі головки масою не менше 1 кілограма).
- Для засолювання необхідним є білий капустяний лист. Колір говорить і про те, що в овочі накопичилася достатня кількість цукрів, які сприяють бродінню.
- Пружність та щільність капусти також важлива. Якщо овоч щільний, то ви вибрали саме той сорт, який потрібно.
- Візьміть капустяний лист в руки, складіть його в кілька разів і натисніть з обох боків, якщо виділився сік – це ідеальна капуста для засолювання.
- Якщо в капусту покласти мало солі, то вона після закваски вийде дуже м’якою. А якщо навпаки, то у страві можуть загинути корисні молочнокислі бактерії. Ідеальне співвідношення: на 10 кг капусти треба додати 200 грамів солі.
Квашена капуста з гарбузом
Інгредієнти
Капуста – 4 кілограми, цукор – 3 столові ложки, сіль – 130 грамів.
Приготування
- Нарізати великими скибочками очищений гарбуз. Пересипати його цукром і залишити для виділення соку.
- Нашаткувати капусту, посолити і перетерти.
- У підготовлену посудину викласти капусту, а зверху шматочки гарбуза.
- Прикрити чистою тканиною і гнітом, потім залишити при кімнатній температурі.
- За кілька днів можна пробувати.
Прибираємо на зберігання у холодильник або льох.