П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо допоможе від болю в п'ятах - випробувані та надійні рецепти

Що допоможе від болю в п’ятах – випробувані та надійні рецепти

Этот материал также доступен на русском языке
Найбільш поширена причина болю в п'яті - шпора п'яти. Це захворювання, яке нерідко утворюється внаслідок плоскостопості чи будь-яких інших типів деформації стопи. Чим би не був викликаний біль, він завдає нам дискомфорту, іноді страждань. Як допомогти собі?

Що допоможе від болю у п’ятах?

  •  При п’ятковій шпорі залити 5-ма літрами води близько 400 г кухонної солі і 1/2 столової ложки харчової соди. У розчині 10 днів парити ноги. Розчин можна використовувати 2-3 дні, а потім зробити новий. Після того як попарили ноги, масажувати ступні ніг. Курс – 30 днів.
  •  Змішати 1 столову ложку касторової олії з 1 столовою ложкою гліцерину. Потім, просочивши цією сумішшю лляну ганчірку, прикласти до шпор на ніч. Курс – 1 тиждень.
  •  Потовкти свіже коріння і листя лопуха великого і прикласти на ніч до п’ят. Або вживати внутрішньо по 1 чайній ложці вранці і ввечері з рідиною до їди.
  •  На ніч попарити ноги в гарячій воді з додаванням 1-2 чайних ложок харчової соди. Потім на п’яту зробити компрес із жовчі тварин (аптечний засіб). Ногу забинтувати і обернути поліетиленовим пакетом. Таку процедуру зробити 5-6 разів, а за місяць повторити.
  •  1 бульбу картоплі натерти разом зі шкіркою на дрібній тертці. Потім на поліетилен покласти марлю, а на неї – картопляну кашку. Компрес покласти на хворе місце і прибинтувати. Не знімати добу. Пов’язку міняти щодня протягом тижня. Таким чином можна позбутися п’яткових шпор.

З книги Віктора Чернишова «Шлях до довголіття»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні