Гострі страви зі спеціями допомагають зберігати стабільну вагу – вони діють як спалювачі жиру, і організм не надто активно накопичує калорії.
Крім того, вони прискорюють метаболізм (обмін речовин) і знижують небезпеку запальних процесів, позитивно впливаючи на самопочуття людини.
Крім того, при вживанні гострих страв знижується потреба в солі – цьому сприяють речовини, що містяться у перці. А надлишок солі, як відомо, одна із причин виникнення гіпертонії.
Однак незважаючи на загальний позитивний вплив гострих страв на здоров’я, все ж таки краще проконсультуватися з лікарем, бо ви можете не знати, що гостре вам протипоказано.
Пам’ятайте, що гострі страви не можна їсти людям із захворюваннями шлунка, а надмірне вживання гострої їжі може спричинити виникнення гастриту.
Пенсійний фонд України оновив правила ідентифікації пенсіонерів. Що треба знати пенсіонерам.
Три роки за один. Хто в Україні може отримати потрійний стаж і раніше вийти на…
Деяким українцям загрожують величезні штрафи в зимовий період. За що саме вони передбачені.
Якщо ви збираєтесь на консультацію вперше, варто знати кілька простих правил, які допоможуть отримати найбільш…
Пошкоджені купюри не потрібно викидати. Їх можна обміняти в банку при дотриманні певних умов.
У 2025 році люди з інвалідністю ІІ групи отримують розширений перелік соціальних, медичних та освітніх…