Гострі страви зі спеціями допомагають зберігати стабільну вагу – вони діють як спалювачі жиру, і організм не надто активно накопичує калорії.
Крім того, вони прискорюють метаболізм (обмін речовин) і знижують небезпеку запальних процесів, позитивно впливаючи на самопочуття людини.
Крім того, при вживанні гострих страв знижується потреба в солі – цьому сприяють речовини, що містяться у перці. А надлишок солі, як відомо, одна із причин виникнення гіпертонії.
Однак незважаючи на загальний позитивний вплив гострих страв на здоров’я, все ж таки краще проконсультуватися з лікарем, бо ви можете не знати, що гостре вам протипоказано.
Пам’ятайте, що гострі страви не можна їсти людям із захворюваннями шлунка, а надмірне вживання гострої їжі може спричинити виникнення гастриту.
7 липня на Івано-Франківщині очікується дощ, на решті територій без опадів.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Тиждень починається з важливої астрологічної події — інгресії Урана у знак Близнята. Цей момент можна…
Хочете здивувати гостей чи просто побалувати себе чимось легким та смачним? Спробуйте десерт «Бульбашки» –…
У православній традиції святі посідають особливе місце – не як заміна Богу, а як наші…
Сьогодні у рейтингу країн за тривалістю життя є лідери, де люди живуть понад 85 років,…