Гострі страви зі спеціями допомагають зберігати стабільну вагу – вони діють як спалювачі жиру, і організм не надто активно накопичує калорії.
Крім того, вони прискорюють метаболізм (обмін речовин) і знижують небезпеку запальних процесів, позитивно впливаючи на самопочуття людини.
Крім того, при вживанні гострих страв знижується потреба в солі – цьому сприяють речовини, що містяться у перці. А надлишок солі, як відомо, одна із причин виникнення гіпертонії.
Однак незважаючи на загальний позитивний вплив гострих страв на здоров’я, все ж таки краще проконсультуватися з лікарем, бо ви можете не знати, що гостре вам протипоказано.
Пам’ятайте, що гострі страви не можна їсти людям із захворюваннями шлунка, а надмірне вживання гострої їжі може спричинити виникнення гастриту.
У п'ятницю до України зайде активний циклон середземноморського походження.
Якою буде геомагнітна обстановка і що говорять астрофізики про можливість магнітних бур 22 серпня?
Щоб речі зі штучним пухом довго залишалися теплими та акуратними, важливо правильно їх прати та…
Клацаючий палець - це не просто незручність. Без належної уваги він може перейти у хронічну…
Любите кавуни та дині, але не хочете розлучатися з ними наприкінці літа? Ми розповімо, як…
Обіцянки виплат у TikTok – не що інше, як дезінформація. Хибні відео, фальшиві постанови Верховної…