Мариноване сало з оцтом та часником
Інгредієнти
«Сало – 500 грамів, оцет 9% – 2 столові ложки, сіль – 2 столові ложки, цукор – 1 чайна ложка, перець горошком – 10-15 горошин, лавровий лист – 2 штуки, часник – 3-4 зубчики, вода – 1 літр.
Приготування
Очистити сало від шкірки і нарізати його на невеликі шматочки.
Підготувати розсіл:
- У окропі розчинити сіль, цукор, оцет, перець горошком і лавровий лист.
- Дати розсолу охолонути до кімнатної температури.
- Вичавити часник через прес і додати в розсіл.
Занурити шматочки сала в розсіл, щоб вони повністю вкрилися. Накрити посудину кришкою і прибрати у холодильник на 1-2 дні, щоб сало промаринувалося.
Після цього його можна вийняти з розсолу і дати трохи обсохнути.
Сало можна подавати як окрему страву або використовувати для приготування інших страв.
Надія Олександрівна, Полтавська обл.»