Куряче філе в клярі
Інгредієнти
Курка – 700 грамів, яйця – 2 штуки, молоко – 170 грамів, борошно – 200 грамів, олія – 2 столові ложки, сіль – за смаком.
Приготування
- У глибоку чашку вбити яйця, додати сіль, молоко і добре перемішати до однорідної консистенції.
- Поступово всипати в рідку масу борошно, щоразу перемішуючи кляр вінчиком, щоб не утворювались грудочки. Таким чином ввести в кляр 150 грамів борошна. Маса має вийти однорідною і гладкою.
- Нарізати куряче філе на однакові шматочки. Не слід робити їх надто товстими, інакше кляр засмажиться зверху, а всередині курка не встигне повністю засмажитися.
- Не рекомендується додавати спеції саме у кляр. При обсмажуванні на сковороді вони можуть сильно підсмажуватися і надавати кляру гіркуватості.
- Всипати решту борошна в окрему тарілку і обваляти в ньому кожен шматочок курячого філе. Викласти курячі шматочки у кляр і так само обваляти їх в ньому з двох боків. Кляр має повністю покривати кожен шматочок курки.
- Влити в сковороду олію і нагріти її на слабкому вогні. Олія має бути дуже добре розігріта.
- Викласти на сковороду шматочки курки і обсмажувати їх на слабкому вогні до золотистої скоринки з двох боків. Обсмажувати шматочки краще по черзі, щоб було достатньо місця на сковороді.